Gå til hovedindhold

Kom igang med engineering på din skole og i kommunen

Hent inspiration til arbejdet med engineering i skolen med gode råd og eksempler fra film og artikler. Brug det som oplæg til  til det videre arbejde med engineering i fagteamet, på skolen og i din kommunen.

I filmen ovenfor kan I se, hvordan elever på Fuglsanggårdsskolen arbejder med engineering. Dorte Jønsen fra skolen og Suzie Auner fra Astra fremhæver i filmen en række pointer og begrundelser, der fx kan bruges som udgangspunkt for fagteamets samarbejde om engineering på din skole. 

I kan også bruge disse to cases, der beskriver, hvad Dorte Jønsen fra Fuglsanggårdsskolen og Per Milling fra Tvis Skole, ser som styrkerne i inkluderingen af engineering i naturfagsundervisningen: 

Fagteamsamarbejde om engineering

I efteråret 18 blev der afholdt engineering temadage i de 5 regioner. I forbindelse med temadagene blev der udviklet et kompendium og en powerpoint-præsentation. Begge dele kan danne udgangspunkt for at arbejde med engineering i naturfagsteamet.

Brug også naturfagsteamet til at: 

 • Samarbejde om engineeringevents som fx Engineering Day og Naturvidenskabsfestival
 • Planlægge, gennemføre og evaluere engineeringundervisning
 • Bruge modellen for engineering designprocessen samt metodekit og -videoer fra astra.dk/engineering til at tale om den røde tråd i engineeringundervisning 
 • Drøfte med ledelsen, hvordan engineering bliver brugt på skolen 
   

Styrk kommunens naturfagsindsats med kompetenceløft i engineering

Engineering i skolen tilbyder et kompetenceudviklingsforløb for kommunens lærere og ledere inden for fortrinsvis naturfag og matematik. Forløbet går i dybden med, hvordan man inddrager engineering og med problembaseret undervisning skaber en mere levende og engagerende undervisning. Forløbet er inddelt i tre faser:

 • Fase 1: Kompetenceudvikling af op til 70 lærere og cirka 10 skoleledere
 • Fase 2: Forankring af engineering og selvstændig afprøvning af engineeringaktiviteter i samarbejde med fagteamet og den kommunale naturfagskoordinator
 • Fase 3: Eventuel kompetenceudvikling af op til yderligere 30 lærere
   

Kompetenceudviklingsforløbet kan være en del af det fondsfinansieret program Engineering i skolen eller kan egenfinansieres og tilrettelægges sammen med den lokale professionshøjskole.

For yderligere information og interessetilkendegivelse kan kommuner henvende sig til Elzebeth Wøhlk, der dækker Østdanmark eller til Thomas Sandholm Hald, hvis du kommer fra en kommune i Vestdanmark.