Viden

Vidensressourcer, projekter og fonde

Brug Astras vidensindgang – og find kvalitetsviden om undervisning i naturfag og naturvidenskabelige fag.

I vidensindgangen finder du også et samlet overblik over naturfagsprojekter i Danmark samt en fondsoversigt med de mest relevante fonde og støttegivere. 

Projekter og fonde
Samlet oversigt over de vigtigste danske projekter og fonde målrettet udvikling og støtte af undervisning i naturvidenskabelige fagområder.
Viden i fokus
Bliv klog på udvikling af naturfagene og de naturvidenskabelige fagområder. Vi har samlet analyser, evalueringer, statusrapporter, podcast og meget andet godt.
Vidensressourcer

Søg i Astras vidensressourcer! Her finder du rapporter, evalueringer, podcast, etc. om STEM, ressourcepersoner, naturfaglige kampagner o.m.a. 

Videnressourcer

Kvalitetsviden om undervisning

i naturfag og naturvidenskabelige fagområder

Evalueringen undersøger den oplevede effekt af ultra:bit-indsatsen i skolerne og har et særligt fokus på indsatsens påvirkning af den årgang, som ultra:bit-indsatsen begyndte med.

Vidensressourcer

Følgeforskning fra 'Science Talent Mønsterbrydere': indsats for at stimulere og støtte talentfulde elever i at udfolde sig uanset social baggrund.

Vidensressourcer

Denne rapport undersøger muligheder og perspektiver på uddannelse for bæredygtig udvikling gennem skole/virksomhedssamarbejde. Den er udgivet i anledning af FN’s tiår for Uddannelse for Bæredygtig Udvikling.

Vidensressourcer

Projekter

Se samlet projektdatabase

Science og leg bidrager til, at børn i dagtilbud oplever og udvikler en legende tilgang til udforskning af naturvidenskabelige fænomener, begreber og teknologi.

Projekter

Projektets overordnede formål er at få flere ud i det fri og at skabe begejstring for de eventyr, der gemmer sig i baghaven, langs fortovet og i skolegården.

Projekter

Science klubben arbejder med citizen science, hvor børn og unge kan indgå i konkrete forskningsprojekter på 10 science camps i både 2022 og 2023.

Projekter

Zoologisk Have KBH, Ishøj Kommune og Københavns Professionshøjskole arbejder sammen om fritidsaktiviteter, hvor børn i Ishøj bliver klogere på dyr og naturen.

Projekter

GRØN udvikler over en fireårig periode 100 gratis undervisningsforløb til folkeskolens udskoling og gymnasiet med fokus på klima og bæredygtighed.

Projekter