Søg i Astras vidensressourcer! Her finder du rapporter, evalueringer, podcast, etc. om STEM, ressourcepersoner, naturfaglige kampagner o.m.a.
Evalueringen undersøger den oplevede effekt af ultra:bit-indsatsen i skolerne og har et særligt fokus på indsatsens påvirkning af den årgang, som ultra:bit-indsatsen begyndte med.
- Rapport
Følgeforskning fra projektet 'Science Talent Mønsterbrydere' - en indsats, der havde til formål at stimulere og støtte naturvidenskabeligt dygtige elever til at udfolde og udvikle deres talent, uanset
social baggrund.
- Talent
- Rapport
Denne rapport undersøger muligheder og perspektiver på uddannelse for bæredygtig udvikling gennem brobygning fra grundskoler til gymnasiale ungdomsuddannelser. Den er udgivet i anledning af FN’s tiår for Uddannelse for Bæredygtig Udvikling.
- Rapport
Denne rapport undersøger muligheder og perspektiver på uddannelse for bæredygtig udvikling gennem skole/virksomhedssamarbejde. Den er udgivet i anledning af FN’s tiår for Uddannelse for Bæredygtig Udvikling.
- Rapport
Denne rapport undersøger muligheder og perspektiver på uddannelse for bæredygtig udvikling på arbejdsmarkedsuddannelserne. Den er udgivet i anledning af FN’s tiår for Uddannelse for Bæredygtig Udvikling.
- Rapport
Denne rapport undersøger muligheder og perspektiver på uddannelse for bæredygtig udvikling på erhvervsskolerne. Den er udgivet i anledning af FN’s tiår for Uddannelse for Bæredygtig Udvikling.
- Rapport
Denne rapport er en den samlede evaluering af læringsprojektet ultra:bit, som har til formål at styrke børns forståelse og kritiske stillingstagen til teknologi.
- Rapport
Læs NEUCs delevaluering af projektet ultra:bit. Ultra:bit har til formål at inspirere børn til at udvikle digitale færdigheder gennem leg og undervisning, så de går fra at være storforbrugere af teknologi til også at være skabere med teknologi.
- Naturfaglige kampagner
- STEM
- Rapport
SCOPE-projektet er et nyt, stort projekt, som over en tiårig periode skal forsøge at indkredse børn og unges science-kapital. Projektet skal blandt andet være med til at fastslå, hvordan naturfaglig dannelse opstår og udvikler sig hos børn og unge.
- Science-kapital
- Projekt
I 2018 blev der afholdt et nationalt naturfagskoordinatormøde, hvor fokus var på begrebsudvikling og forståelse af STEM-begrebet - både i forhold til kommunal praksis samt med politisk, organisatorisk og didaktisk fokus.
- STEM
I arbejdet med en national naturvidenskabsstrategi er godt at finde inspiration hos lande, som Danmark kan sammenligne sig med i forhold til uddannelsesniveauer.
- Naturvidenskabsstrategi
- Rapport
De seneste ti år har der været et stigende fokus på talent og talentudvikling i både grundskolen og på gymnasier. Sættes der ikke ind over for spotning og udvikling af talenter, hvor eleverne føler sig set, hørt og anerkendt, kan det påvirke både deres motivation, læring og trivsel.
- Talent
Hvis børn og unge skal opleve en større nysgerrighed og begejstring for naturfag, så kræver det ikke kun bedre undervisning, kompetenceløft af naturfagslærere og målrettede naturfagsindsatser. Det kræver samtidig, at man tidligt i grundskolen sætter ind på talentarbejde og -udvikling.
- Talent
- Rapport
Godt evalueringsarbejde kræver velfungerende evalueringsværktøjer, et vidensgrundlag og løbende udvikling af evalueringstilgange. Derfor er forskning i evaluering vigtig, hvilket rapporten ‘Evalueringstilgange i naturfag i grundskolen’ understreger.
- Evaluering
- Rapport
Unge Forskere er Danmarks største naturvidenskabelige talentkonkurrence, hvor børn og unge får lov til at udleve deres indre forsker. Enhver naturvidenskabelig ide er velkommen - kun fantasien sætter grænser!
- Talent
- Rapport
Naturfagslærere og -undervisere har stor indflydelse på, hvordan elever og studerendes opfattelse af naturfag og -videnskab udvikler sig. Derfor er deres kompetencer meget vigtige i forhold til målet om at flere børn og unge skal vælge uddannelser og karrierer inden for STEM-området.
- Kompetenceudvikling
- Rapport
Naturfaglig kultur i kommunerne har stor indflydelse på, hvordan skoler, lærere og elever opfatter og udfører naturfagsundervisningen på. Derfor er det vigtigt, at det også på kommunalt niveau gøres en indsats for at styrke den naturfaglige kultur.
- Kompetenceudvikling
- Rapport
Der har i mange år været fokus på naturvidenskabelige kompetencer hos børn og unge i Danmark, og der har været et voksende ønske om at sikre valg af STEM-relaterede uddannelser og karriere. Det blev understøttet af den nationale naturfagsstrategi i 2018, men før denne blev der først skabt et vidensgrundlaget ved hjælp af et Litteraturstudium.
- Naturvidenskabsstrategi
- Rapport
12