To elever hygger sig - den ene kigger i kikkert og den anden giver en thumps up og et smil til kameraet

Verdensmål og bæredygtighed

FN's verdensmål i undervisningen

Er du klar til undervisning i FN's verdensmål for bæredygtig udvikling? Med Astras tema om FN’s 17 nye verdensmål frem mod 2030 får du en samlet indgang til en række danske websites med forløb, aktiviteter og inspiration til din undervisning i FN's verdensmål. 

Hvor kommer målene kommer fra, hvorfor er de vigtige, og hvordan kan vi i Danmark og internationalt arbejde på at nå målene? Styrk din undervisning og træn elevernes handlekompetencer i bæredygtig udvikling.

EMUs univers om verdensmål

Et andet godt sted at finde inspiration til din undervisning i verdensmål og bæredygtighed er hos EMU, som har samlet et univers om verdensmål i undervisningen.

astra girl

Om verdensmålene

Den 25. september 2015 vedtog verdens regeringsledere på FN topmødet i New York en hidtil uset ambitiøs og transformativ udviklingsdagsorden, der frem til 2030 skal sætte os kurs mod en mere bæredygtig udvikling for både mennesker og planeten, vi bor på.

Verdensmålene udgør 17 konkrete mål, som forpligter alle FN’s medlemslande til helt at afskaffe fattigdom og sult i verden, reducere uligheder, sikre god uddannelse og bedre sundhed til alle, anstændige jobs og mere bæredygtig vækst.

De fokuserer ligeledes på at fremme fred og sikkerhed og stærke institutioner, og på at styrke internationale partnerskaber.

Den nye dagsorden anerkender således at social, økonomisk og miljømæssig udvikling, fred og sikkerhed og internationalt samarbejde er tæt forbundet, og at det kræver en integreret indsats at opnå holdbare udviklingsresultater.

Kilde: UN City Copenhagen

astra girl

Modtag Astras nyhedsbrev

Vi inspirerer dig, der inspirerer! Med gode idéer, ny viden og inspiration til hvordan du kan skabe engagerende undervisning i naturfagsundervisning af høj kvalitet.

Skip to content