Undervisningsdifferentiering i naturfag

Abstract

Undervisningsdifferentiering i naturfag handler om lærerens arbejde med at gøre naturfagene tilgængelige for alle elever i grundskolen. Vi tager udgangspunkt i målsætningsarbejdet i vores behandling af undervisningsdifferentiering. Dette gør vi ud fra de forventninger man kan stille til elevers præstationer vedrørende faglig læsning i naturfag.

Vi benytter en gruppe lærerstuderendes forløb om klimaundervisning på en folkeskole. Vi fremhæver hvordan de enkelte elever gennem før-evaluering kan få indsigt i hvad de ved om emnet, og hvordan det også vil aktualisere lærerens grundlag for differentiering.

Det vil give både lærer og elever et tydeligere grundlag for hvordan den enkelte elev eller elevgruppe kan bidrage inkluderende til fællesskabets arbejde. Det vil også lette lærerens arbejde med de didaktiske valg vedrørende differentiering af målsætning, materialevalg, metoder, osv. til de enkelte elever eller elevgrupper.

Forfattere

Kim Negendahl (f. 1957) er cand.mag. i geografi og samfundsfag og lektor ved læreruddannelse og HF i Nørre Nissum, VIA UC. Kim underviser i geografi ved HF og geografi og natur/teknologi ved læreruddannelsen.

Peer Schrøder Daugbjerg (f. 1961) er cand.scient. i biologi, ph.d. i lærerprofessionsforskning og lektor ved læreruddannelsen i Nørre Nissum, VIA UC. Peer underviser i biologi, natur/teknologi og pædagogiske fag ved læreruddannelsen.

Emneord

  • Differentiering
  • Faglig læsning

𝗠𝗮𝗻𝗴𝗹𝗲𝗿 𝗱𝘂 𝗶𝗻𝘀𝗽𝗶𝗿𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻 𝘁𝗶𝗹 𝗴𝗼𝗱𝗲 𝗻𝗮𝘁𝘂𝗿𝗳𝗮𝗴𝗹𝗶𝗴𝗲 𝘂𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀ø𝗴𝗲𝗹𝘀𝗲𝗿?

Astra er medarrangør af Big Bang-konferencen, der samler landets bedste formidlere, undervisere og forskere og giver dig to dages faglig forkælelse i naturvidenskabens tegn.

Du får:

Køb din billet til Danmarks største naturfagskonference!

(åbner bigbangkonferencen.dk)

Skip to content