Gå til hovedindhold

Årets grundskolelærer


Årets Grundskolelærer 2021


Christian Storm Tholberg
Erritsø Fællesskole, Fredericia kommune

Gives til...

... en lærer, der på få år har formået at skabe grobund for at elever med udgangspunkt i naturvidenskaben kan udvikle kreative og solide ideer, der har sin gang i den virkelig verden.

Motivering

Unge Forskere har med beundring fulgt denne underviser de sidste par år. Der er tale om en ydmyg underviser, der helst ikke taget æren for noget, men overlader det til eleverne. Men noget af æren må han altså tage på sine skuldre. Med utrættelighed arbejder han målrettet med at give sine elever det bedste mod- og medspil - selv når han selv er på fagligt dybt vand. Hans engagement er blændende. Årets Unge Forskere Grundskolelærer 2021 er selvfølgelig Christian Storm Tholberg

Otto B's Junior Forskerskole 2021


For Otto Bruuns Fond er det vigtigt at anerkende det store arbejde, der skal til, når man som lærer og skole skal sikre en god og inspirerende naturvidenskabelig undervisning. Med Otto B's Junior Forskerskole pris håber vi, at det bliver til mange flere Unge Forsker projekter i fremtiden. 

Den vindende skole, Erritsø Fællesskole, Fredericia, modtager sammen med Årets Grundskolelærer 2021 også Årets Unge Forskere Juniorlærerpris samt 20.000 kr. til at fortsætte skolens arbejde med at fremelske nysgerrighed, kreativitet og tro på egne evner i børnenes dagligdag. Ydermere modtager vinderen en personlig Otto B's lærerpris på 2.000 kr. for sit exceptionelle engagement. Stort tillykke!


Årets Underviserteam 2021 (HTX/STX)


Karen Ronge Baktoft & Peter Reinholt Nielsen
Ikast-Brande Gymnasium, Ikast

Gives til...

... et underviserteam fra et gymnasium, der gennem en årrække har præsteret at sende højt kvalificerede og iderige projekter ind. Det er ofte et skulderklap og den lille opfordring og opmuntring fra en dedikeret underviser, der gør forskellen i forhold til at give eleverne den selvtillid, der skal til, når de sender projekter ind til Unge Forskere. Det håber vi forsat, at I vil gøre.

Motivering

For deltagerne er støtte og opbakning afgørende. Især kan en engageret underviser være forskellen på om et projekt er muligt eller ej. I en travl hverdag er det sin sag at finde ekstra tid til at gribe ideer, som elever kommer med. Ikke desto mindre er det lykkedes for dette års underviserteam. Jeres engagement i jeres elevers projekt har stor betydning. Årets Unge Forskere Underviserteam 2021 er naturligvis Karen Ronge Baktoft & Peter Reinholt Nielsen


Hempel-DTU Forskerskolepris 2021


Om Hempel Fonden-DTU Forskerskolepris 2021

Hempel-DTU Forskerskolepris anerkender hvert år to gymnasier - et vest og et øst for Storebælt - som ønsker at gøre en særlig indsats for at styrke undervisningen i STEM-fagene. Bjerringbro Gymnasium og Roskilde Gymnasium er valgt som dette års vindere.

Præmien består af 100.000 kr. til hvert gymnasium, som skal understøtte igangværende eller nye indsatser. Derudover vinder begge gymnasier et besøg på DTU Lyngby samt besøg af DTU Scienceshow på deres skole.

Vinderne 2021

  • Vest for Storebælt: Bjerringbro Gymnasium
    Ved rektor Dorte Gade
  • Øst for Storebælt: Roskilde Gymnasium
    Ved rektor Henrik Nevers

Begrundelse for valg af Bjerringbro Gymnasium

Nok er Bjerringbro Gymnasium et mindre gymnasium, men deres ambitioner er store. Med deres nye BeScience-profil bringes verden og FN’s Verdensmål ind i undervisningen i overensstemmelse med både Hempel Fondens og DTU’s prioriterede mål. Eleverne lærer, at de med naturvidenskab og teknologiforståelse rent faktisk kan medvirke til at opfylde verdensmålene.

Begrundelse for valg af Roskilde Gymnasium

Roskilde Gymnasiums ambition om at blive en del af Unge Forskere og bruge Hempel-DTU
Forskerskoleprisen som springbræt til styrkede STEM-indsatser vidner om et gymnasium, som tør kigge ud og tage næste skridt i deres STEM-rejse og dermed styrke deres elever til fremtidens udfordringer.