Verdensmål i undervisningen

Det nye område på emu.dk Verdensmål i undervisningen understøtter og inspirerer skoler og uddannelsesinstitutioner til at inddrage FN’s Verdensmål i både undervisning, ledelse og organisation.

Verdensmål i undervisningen henvender sig til undervisere og ledelser på:

  •         Grundskoler
  •         Forberedende Grunduddannelser (FGU)
  •         Erhvervsuddannelser
  •         De gymnasiale uddannelser
  •         Voksen- og efteruddannelsesområdet


Verdensmål i undervisningen
understøtter udvikling af bæredygtig undervisning og pædagogik. Området samler undervisningsaktiviteter, eksempler på praksis og artikler om verdensmålsdidaktik. Desuden findes der inspiration til at samarbejde på tværs af uddannelsesinstitutioner og inddrage verdensmålene i skolens ledelse, organisation og drift.

Verdensmål i undervisningen samler undervisningsaktiviteter, eksempler fra praksis og artikler med didaktiske og pædagogiske perspektiver på, hvordan verdensmålene kan indgå i undervisningen. Der findes også artikler om, hvordan man samarbejder om verdensmålene på tværs af uddannelsesinstitutioner, og konkrete eksempler på, hvordan man kan inddrage verdensmål i en skoles ledelse, organisation og drift. Der vil løbende blive udviklet yderligere materialer, som efterhånden offentliggøres på Verdensmål i undervisningen.

Eksempelvis kan der findes praksiseksempler på, hvordan forskellige skoleledelser har implementeret verdensmålene i hele skolens praksis, og på hvordan et gymnasie og en folkeskole har samarbejdet i undervisning med verdensmålene. 

De 17 verdensmål har til formål at skabe en fælles vision og retning i arbejdet for en mere lige, retfærdig og bæredygtig verden. Initiativet om at udvikle Verdensmål i undervisningen skal bidrage til en folkelig forankring af verdensmålene og understøtte, at flere danskere har forudsætninger for at leve og bidrage til en bæredygtig livstil.

Astra er samarbejdspartner til Verdensmål i undervisningen, og har bidraget med viden og inspiration til bæredygtig undervisning og ledelse. 

Læs mere her:
https://astra.dk/paa-soenderskov-skolen-staar-udskolingen-for-klimaundervisningen/
https://emu.dk/verdensmaal-i-undervisningen/aktiviteter-og-cases/grundskolen/dyk-ned-i-verdensmaalenes-delmaal-et
https://emu.dk/verdensmaal-i-undervisningen/aktiviteter-og-cases/grundskolen/verdensmaal-viser-vej-i?b=t5457-t5462-t5500

Emneord

Skip to content