Talentudvikling af mønsterbrydere

Hvordan kan man arbejde med mønsterbrydere i et talentperspektiv? Læs følgeforskningen fra projektet ‘Science Talent Mønsterbryder’ og bliv klogere på, hvordan man kan bidrage til udvikling af mønsterbrydertalenter og deres lærere. 

Talentfulde elever skal stimuleres og støttes. Det er med til at øge deres energi og trivsel, og de kan agere som en inspirationskilde for deres omgivelser. Når de får muligheden for at udfolde og udnytte deres potentiale og talent, stiger sandsynligheden for, at de vælger en videregående uddannelse og skaber værdi for Danmark.

Denne rapport ser på talentfulde mønsterbrydere – elever der enten har en anden etnisk baggrund end dansk og/eller stammer fra et såkaldt gymnasiefremmed miljø. Det gør den med udgangspunkt i følgeforskning fra projektet ‘Science Talent Mønsterbryder’. Bliv klogere på, hvordan projektet har været med til at støtte og udvikle mønsterbrydertalenterne og deres lærere.

Rapporten giver konkrete anbefalinger til hvad hhv. skolen, lærerne og Science Talenter (som står bag projektet) bør have fokus på i arbejdet med mønsterbrydertalenter. Disse anbefalinger kan bruges af lærere, der arbejder med at spotte og støtte talentfulde elever, eller af projektmagere der arbejder med denne gruppe.

Emneord

Hvad er Science Talent Mønsterbryder?

”Science Talent Mønsterbryder” (2013-2016) har haft til formål at stimulere og støtte naturvidenskabeligt dygtige elever til at udfolde og udvikle deres talent, uanset social baggrund. Projektet har været målrettet mønsterbryderelever fra grund- og gymnasieskolen, der enten har anden etnisk baggrund end dansk eller som kommer fra et gymnasiefremmed miljø.

Eleverne fik tilbud om at deltage i et af ti forskellige camp-forløb med hvert deres faglige fokus. Hvert camp-forløb indeholdt et lærerkursus for en-to lærere fra de deltagende skoler og to faglige camps for eleverne.

Skemaet er ikke tilgængeligt på telefonen i vertikal tilstand. Vend telefonen om, eller se det på din computer.

Helt ude i skoven

Tag på sheltertur i skoven, hvor I laver mad over bål og studerer skovens liv efter solnedgang.

Der er sket et mord

Træk i trenchcoaten og brug naturfaglige metoder til at opklare en mordgåde. Eleverne arbejder med DNA-koder, aftryk af fingre og fodtøj og lytter til lydfiler. Gennemfør aktiviteten en sen eftermiddag og aften, hvor I slutter med fælles madlavning og spisning.

Universet tur-retur

Vend blikket op mod stjernerne en mørk vintermorgen – hvad kan du se i teleskopet? Eleverne observerer himmellegemer, lærer om planeterne og arbejder med afstande i solsystemet.

Tidsforbrug

Ca. 12 timer
Ca. 5 timer
Ca. 3 timer

Særlige krav

Behov for to voksne pga. overnatning (evt. klubpædagog + lærer)

Hovedaktiviteter

Kompetenceområder og mål

Naturerfaring
Naturvidenskab i anvendelse
Astronomi
Der er en fejl i dine indtastede oplysninger. Prøv igen.
Tak for din tilmelding!

Tilmeld dig Big Bang-konferencens interesseliste, hvis du:

  • Vil have besked, når billetsalget åbner
  • Er interesseret i et smugkig af årets keynote speakers
  • Har lyst til at være den første til at se årets program
Skip to content