Viden, didaktiske refleksioner og praksiserfaringer om arbejdet med talent og talentudvikling i grundskolen og på gymnasiet. Talentantologien er til dig, der arbejder som lærer, i skoleledelsen eller i den kommunale forvaltning og gerne vil blive klogere på hvordan du arbejder med talent.
De seneste ti år har der været et stigende fokus på talent og talentudvikling i både grundskolen og på gymnasier. Sættes der ikke ind over for at spotte og udvikle af talenter, hvor eleverne føler sig set, hørt og anerkendt, kan det påvirke både deres motivation, læring og trivsel. Astras talentindsats Science Talenter har derfor udarbejdet denne talentantologi.
Antologien samler didaktiske refleksioner fra grundskolelærere, der alle enten er uddannede talentvejledere eller har undervist på Astra og Københavns Professionshøjskoles fælles Talentvejlederuddannelse. Talentantologien er skabt som inspirationskilde til lærere, ledere og forvaltninger.
Formålet med udgivelsen er at:
- Videregive konkrete og praksiserfaringer fra skolelæreres daglige arbejde på Danmarks grundskoler.
- Afdække, hvordan der arbejdes med talenter i grundskolen.
- Beskrive forskellige didaktiske tilgange til, hvordan forvaltninger, grundskoler og den enkelte lærer kan arbejde med talenter i praksis.
En levende publikation
Artiklerne skal ses som praksisberetninger, der beskriver, hvordan teori kan overføres til den “virkelige” verden. Det er hverken en samling af forskningen eller en fyldestgørende beskrivelse af de mange inspirerende projekter, tiltag og strategier, der er i den danske grundskole. Viden om talent udvikler sig nemlig, og der gøres løbende nye erfaringer.
Kontakt os, hvis du sidder med et perspektiv, du synes mangler, og som du gerne vil bidrage med.