STEM-animation

Arbejdet med STEM er vigtigt på mange niveauer, og både i grundskolen, på EUD, gymnasiale uddannelser og læreruddannelsen er det givende. Det understreges i Astras animation, som kan ses ovenover. 

Animationen forklarer STEM-begrebet, og hvordan det kan bruges i skolen på flere uddannelsesniveauer. STEM giver lærere og undervisere god mulighed for at sætte fokus på børn og unges nysgerrighed, læring og dannelse i forhold til naturvidenskab. Samtidig åbner det op for nye perspektiver og undervisningsmuligheder med nye forløb, materialer og arrangementer målrettet netop den naturfaglige dannelse. 

Med ‘STEM i skolen’ bliver eleverne blandt andet præsenteret for nye arbejdsmetoder, hvor fx ingeniørens eller biotekforskerens metoder inddrages – og hvor de selv skal udtænke, designe og konstruere løsninger på autentiske problemstillinger. […] Lærerne får mulighed for at udvikle nyt og inspirerende indhold til undervisningen ved at kombinere de faglige områder i STEM.

Citeret fra Astras animation om STEM

Emneord

STEM-begrebet

STEM er den officielle forkortelse for samlingen af de fire akademiske discipliner science, technology, engineering og mathematics.

Skemaet er ikke tilgængeligt på telefonen i vertikal tilstand. Vend telefonen om, eller se det på din computer.

Helt ude i skoven

Tag på sheltertur i skoven, hvor I laver mad over bål og studerer skovens liv efter solnedgang.

Der er sket et mord

Træk i trenchcoaten og brug naturfaglige metoder til at opklare en mordgåde. Eleverne arbejder med DNA-koder, aftryk af fingre og fodtøj og lytter til lydfiler. Gennemfør aktiviteten en sen eftermiddag og aften, hvor I slutter med fælles madlavning og spisning.

Universet tur-retur

Vend blikket op mod stjernerne en mørk vintermorgen – hvad kan du se i teleskopet? Eleverne observerer himmellegemer, lærer om planeterne og arbejder med afstande i solsystemet.

Tidsforbrug

Ca. 12 timer
Ca. 5 timer
Ca. 3 timer

Særlige krav

Behov for to voksne pga. overnatning (evt. klubpædagog + lærer)

Hovedaktiviteter

Kompetenceområder og mål

Naturerfaring
Naturvidenskab i anvendelse
Astronomi
Der er en fejl i dine indtastede oplysninger. Prøv igen.
Tak for din tilmelding!

Tilmeld dig Big Bang-konferencens interesseliste, hvis du:

  • Vil have besked, når billetsalget åbner
  • Er interesseret i et smugkig af årets keynote speakers
  • Har lyst til at være den første til at se årets program
Skip to content