Naturfaglige projekter i Danmark
Projektdatabasen giver dig et samlet overblik over de vigtigste danske projekter for børn og unge inden for naturfag og naturvidenskab.
Projektdatabasen medtager som udgangspunkt projekter fra efter 2016 med budget på mindst 500.000,-. (for projekter på fritidsområdet dog ned til 200.000,-).

- København
- +45 40 49 50 78
- msv@astra.dk
Majken Svendsen
Specialkonsulent
Majken arbejder med rådgivning, evaluering og vidensindsamling. Hun udvikler og gennemfører evalueringer af naturfagsindsatser.
Byg din egen månebase er et naturfagligt forløb til SFO'er og KKFO'er. Formålet er at skabe motivation og interesse for naturfag blandt pædagoger og børn.
- Engineering
- Naturvidenskabelige erkendelser
- Science-fritidsaktiviteter
- Teknologi
CMEC og Foreningen af Danske Biologer vil i samarbejde udvikle og implementere eksemplariske undervisningsmaterialer ud fra nyeste forskning i biodiversitet.
- Naturvidenskabelige erkendelser
Forskningsprojekt følger 30 kvinder i et STX-forløb og undersøger engagement, interesser og kompetencer i naturvidenskab og matematik.
- Brobygning
- Lige muligheder i STEM
En ny skoletjeneste skal styrke det nye formidlingscenter for Limfjorden og give unge ”hands-on” oplevelser med Limfjordens økosystem.
- Eksterne læringsmiljøer
- Faciliteter
- Udeskole
Nationalt Videncenter for Læsning vil forestå udvikling, afprøvning og forankring af ny naturfaglig læsedidaktik til brug i grundskolens naturfagsundervisning.
- Science-capital
- Sproglig udvikling
Computerens udvikling og historie fortælles til børn og forældre i en forestilling fra Teater Fantast i samarbejde med børnebogsforfatter Rebecca Bach-Lauritsen.
- It og medier
- Science-capital
- Science-fritidsaktiviteter
- Teknologi
Udvikling af læringsmaterialer, der kan styrke interesse for og kvalitet af undervisningen i STEM på erhvervsuddannelserne.
- Lige muligheder i STEM
- Teknologi
CELF vil i samarbejde med Teknologisk Institut udvikle en model til overførsel af forskningsbaseret viden om ny teknologi til lærere.
- Lige muligheder i STEM
- Teknologi
Samarbejde mellem kommuner, uddannelser og virksomheder om udvikling af værditilbud for at inspirere ufaglærte til at gennemføre en STEM-erhvervsuddannelse.
- Brobygning
DTU og VIA University College vil styrke underviseres viden om og kompetencer i at tilrettelægge helhedsorienteret STEM-undervisning på erhvervsuddannelser.
- Lige muligheder i STEM
Projektets formål er, at alle børn i Odense Kommunes dagtilbud udvikler en legende, nysgerrig og undersøgende tilgang til science og teknologi.
- Undersøgelsesbaseret naturfagsundervisning
Formålet med projektet er at få flere ud i naturen. Med de opgraderede faciliteter bliver mulighederne for oplevelser og undervisning meget bedre.
- Eksterne læringsmiljøer
- Fællesfaglig/tværfaglig
- Science-capital
- Science-fritidsaktiviteter
- Udeskole