Talentfulde elever

Talent

De seneste ti år har der været et stigende fokus på talent og talentudvikling i både grundskolen og på gymnasier. I Astra arbejder for at styrke arbejdet med talentfulde elever i naturfag og naturvidenskab.

I dette tema har vi samlet evalueringer og rapporter om talentudvikling indenfor det naturvidenskabelige fagområde. Inklusiv to af Astras egne initiativer - Science Talenter og Unge Forskere.

astra girl
Har man ikke fokus på at spotte og udvikle talenter, hvor eleverne føler sig set, hørt og anerkendt, kan det påvirke motivation, læring og trivsel.

Vidensressourcer

Følgeforskning fra 'Science Talent Mønsterbrydere': indsats for at stimulere og støtte talentfulde elever i at udfolde sig uanset social baggrund.

Vidensressourcer

Hvis børn og unge skal opleve en større nysgerrighed og begejstring for naturfag, så kræver det ikke kun bedre undervisning, kompetenceløft af naturfagslærere og målrettede naturfagsindsatser. Det kræver samtidig, at man tidligt i grundskolen sætter ind på talentarbejde og -udvikling. 

Vidensressourcer

1 / 1

Modtag Astras nyhedsbrev

Vi inspirerer dig, der inspirerer! Med gode idéer, ny viden og inspiration til hvordan du kan skabe engagerende naturfagsundervisning af høj kvalitet.

Skip to content