Elever arbejder med affaldssortering

Baggrundsviden om UBU

Få udbygget din viden om Uddannelse for Bæredygtig Udvikling

Vi har samlet en række rapporter og andet baggrundsmateriale, som gør dig klogere på uddannelse for bæredygtig udvikling.

astra girl

Ubu-håndbog til undervisning i bæredygtig udvikling

Håndbogen Nordisk arbeidsmodell for Undervisning for bærekraftig utvikling præsenterer et koncept til kompetenceløft af lærere inden for undervisning for bæredygtig udvikling - Hvad skal man undervise i og hvordan kan man gøre det: 

Indhold: 

  • Efteruddannelseskoncept med beskrevet kursusmodel
  • Didaktiske ubu-relevante temaer (Sammensatte problemstillinger, Elevdeltagelse og demokrati, elevers handlekompetence, tværfaglighed, evaluering af ubu-undervisning)

 

Astra har deltaget i udviklingen af håndbogen i et nordisk samarbejdet støttet af Nordisk Ministerråd. 

Nyheder og cases

Rapporter om uddannelse og
undervisning i bæredygtig udvikling

Grønt flag Grøn Skole har i forbindelse med projektet UBU-indsatsen udgivet en række rapporter med anbefalinger, modeller og ideer til samarbejde og brobygning med bæredygtig udvikling som det centrale omdrejningspunkt.

Denne rapport undersøger muligheder og perspektiver på uddannelse for bæredygtig udvikling gennem skole/virksomhedssamarbejde. Den er udgivet i anledning af FN’s tiår for Uddannelse for Bæredygtig Udvikling.

Vidensressourcer

UBU-relaterede projekter

Den Grønne Rygrad vil udvikle et grønt curriculum, som skal give et overblik over de forløb, som findes på det grønne område.

Projekter

Grøn Generation var et udviklingsprojekt, der skulle bidrage til udvikling af et bæredygtigt samfund via uddannelse.

Projekter

Byg en by var et brobygningsforløb fra udskoling til de tekniske erhvervsuddannelser, der skulle sikre Danmark en fremtidig dygtig og innovativ arbejdsstyrke.

Projekter

Modtag Astras nyhedsbrev

Vi inspirerer dig, der inspirerer! Med gode idéer, ny viden og inspiration til hvordan du kan skabe engagerende naturfagsundervisning af høj kvalitet.

Skip to content