Microbit tilsluttet computer, holdes af en hånd

Om ultra:bit

Børn leger sig til teknologiforståelse

ultra:bit er en læringsindsats, som giver børn mod på at skabe med teknologien og tage kritisk stilling til den. Børn skal inspireres til at udvikle digitale færdigheder gennem leg og undervisning, så de går fra at være storforbrugere af teknologi til også at være skabere med teknologi.

Projektets aktiviteter omfatter en hel række programmer og indhold på DRs børneplatforme om kodning og teknologiforståelse, undervisningsmateriale på DR Skole, kompetenceudvikling til lærere fra Center for Undervisningsmidler (CFU-Danmark), tilhørende undervisningsmaterialer samt en række involverende aktiviteter over hele landet. Målgruppen er elever på folkeskolens mellemtrin (4.-6. klasse) og fra 2021 udvides målgruppen til også at omfatte 7. og 8. klasse.

ultra:bit er udviklet af DR sammen med store dele af undervisningsverdenen i tæt partnerskab med Center for Undervisningsmidler (CFU) samt Astra. Læs her om de sidste fire års erfaringerne med ultra:bit.

astra girl

Evalueringer af projektet

Modtag Astras nyhedsbrev

Vi inspirerer dig, der inspirerer! Med gode idéer, ny viden og inspiration til hvordan du kan skabe engagerende naturfagsundervisning af høj kvalitet.