Pige med ultra:bit i hånden

Forløb og aktiviteter til ultra:bit

Her finder du forløb til ultra:bit

Find ultra:bit-forløb, som du kan bruge med dine elever. 

astra girl
MISSION ULTRA:SPACE er et forløb, hvor der skal laves en aktivitet/program, som Andreas Mogensen kan teste på sin rumrejse til rumstationen ISS efteråret 2023.

Forløb

I dette engineering-forløb skal eleverne designe et sovemodul til fremtidens rumstation, og de skal fokusere på, hvordan man sikrer, at astronauten får den bedst mulige nattesøvn.

Henvisninger

I dette forløb konstruerer eleverne et automatisk vandingssystem, som kan bruges til et drivhus i rummet. Engineering-metoden bruges til at lade eleverne selv udtænke og bygge en prototype på deres løsning.

Henvisninger

‘Elektrisk leder’ er et forløb, hvor eleverne udvikler et apparat til at undersøge, hvilke materialer, der er elektrisk ledende med brug af micro:bit.

Forløb

I forløbet ‘Halvleder’ bruger eleverne micro:bit til at undersøge egenskaber af såkaldte halvledere. Brug halvledere, der er indbygget i micro:bit.

Forløb

‘Superdyr og tilpasninger’ er et forløb, hvor eleverne arbejder problembaseret med naturen i forandring og dyrs tilpasninger.

Forløb

'Bevægelse i naturen' er et forløb, hvor eleverne udvikler lege ved at kombinere viden om dyrs adfærd i naturen med brug af teknologi i form af micro:bit. Eleverne udvikler således simuleringsmodeller, der kan eksemplificere dyrenes adfærd gennem bevægelseslege.

Forløb

Eleverne gennemfører en engineering-udfordring, hvor de finder en løsning, der kan sikre fx spredningsveje omkring skolen for den lokale fauna.

Forløb

Modtag Astras nyhedsbrev

Vi inspirerer dig, der inspirerer! Med gode idéer, ny viden og inspiration til hvordan du kan skabe engagerende naturfagsundervisning af høj kvalitet.

Skip to content