
- Undervisning
- >
- Problembaseret undervisning
- >
- Engineering
- >
- Forløb og aktiviteter til engineering
Forløb og aktiviteter til engineering
Find engineering-forløb og tilhørende aktiviteter
Herunder finder du forløb, som er struktureret efter Engineering proces-modellen. Under hvert forløb er tilknyttet en række aktiviteter og didaktiske ressourcer, som du og dine elever skal bruge til at gennemføre forløbet.
Eleverne gennemfører en engineering-udfordring, hvor de finder en løsning, der kan sikre fx spredningsveje omkring skolen for den lokale fauna.
Forløb
Eleverne anvender deres viden om elektromagneter og spoler til at flytte magneter gennem et plastrør. Forløbet er et engineeringforløb udviklet i forbindelse med 200-året for H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen.
Forløb
I dette engineeringforløb bruger elever deres viden om magneter til at konstruere en svane, der kan ‘svare’ på spørgsmål.
Forløb
Eleverne gennemfører forløbet med fokus på den elektromagnetiske del af højtaleren. Eleverne arbejder med en højtaler, der kan udsende lyd.
Forløb
Eleverne sig erfaringer med elektriske kredsløb og elektrisk ledende materialer. Fokus på undersøgelser, kommunikation og naturfaglige forklaringer.
Forløb
Eleverne anvender deres viden om elektromagneter og kredsløb til at bygge en kran, der automatisk kan slippe sin last af papirklips. Forløbet er et engineeringforløb udviklet i forbindelse med 200-året for H.C Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen.
Forløb
I dette forløb anvender eleverne deres viden om magneter til at bygge et svævende tog. Forløbet er et engineeringforløb udviklet i forbindelse med 200-året for H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen.
Forløb
Ved hjælp af en lille elektromotor skal eleverne konstruere noget, der kan bevæge sig. Formålet med forløbet er, at eleverne gennem en engineeringudfordring arbejder med elektricitet og magnetisme.
Forløb
Teknologier fylder stadig mere i vores hverdag. Robotteknologi bruges i mange tilfælde til at aflaste eller erstatte manuelt arbejde, men hvordan udvikler man en robot, som passer til en bestemt opgave, og hvilken naturvidenskabelig viden er i spil i denne udvikling?
Forløb
Har du spørgsmål
Skriv til astra@astra.dk
Modtag Astras nyhedsbrev
Vi inspirerer dig, der inspirerer! Med gode idéer, ny viden og inspiration til hvordan du kan skabe engagerende naturfagsundervisning af høj kvalitet.