Problembaserede forløb og aktiviteter

Find forløb og aktiviteter til din problembaserede undervisning

Herunder finder du vores mest eksemplariske forløb til problembaseret undervisning. 

astra girl
Eleverne giver deres bud på en bæredygtig måde kan få varmt vand på en shelterplads. De skal bl.a. at bygge prototyper ud fra egne ideer og udarbejde information til shelterpladsens brugere.

Henvisninger

Få indblik i madens livscyklus: det fællesfaglige forløb har fokus på madens klimaaftryk, madspild og ressourcer i madaffald.

Henvisninger

Eleverne arbejder ud fra en case, der drejer sig om truede torskebestande i Østersøen. Et farvand nær skolen undersøges, og data herfra sammenlignes med forskeres data. Forløbet er et eksempel på, hvordan der i udskolingen kan arbejdes fællesfagligt med Naturvidenskabens ABC’s erkendelse 1, 3 og 4.

Henvisninger

Bæredygtigt landbrug i byerne: I dette forløb lærer eleverne om begreber som bæredygtighed og gødning i en urban kontekst.

Forløb

Forløb handler om udledning af plast med afsæt i en engineeringudfordring. Eleverne forholder sig til udledningen fra den enkelte og samfundet.

Forløb

Er insekter fremtidens proteinkilde? Kommer der til at stå salat med græshopper og suppe med larver på middagsbordet?

Forløb

Modtag Astras nyhedsbrev

Vi inspirerer dig, der inspirerer! Med gode idéer, ny viden og inspiration til hvordan du kan skabe engagerende undervisning i naturfagsundervisning af høj kvalitet.

Skip to content