Billede fra videoen Engineering - naturfag i øjenhøjde

Engineering i fagteamet

Inspiration og gode råd til arbejdet med engineering

Hent inspiration til arbejdet med engineering i skolen med gode råd og eksempler fra film og artikler. Brug det som oplæg til det videre arbejde med engineering i fagteamet, på skolen og i din kommune.

I filmen ovenfor kan I se, hvordan elever på Fuglsanggårdsskolen arbejder med engineering. Dorte Jønsen fra skolen og Suzie Auener fra Astra fremhæver i filmen en række pointer og begrundelser, der fx kan bruges som udgangspunkt for fagteamets samarbejde om engineering på din skole. 

astra girl

Fagteamsamarbejde om engineering

I efteråret 2018 blev der afholdt engineeringtemadage i de fem regioner. I forbindelse med temadagene blev der udviklet et kompendium og en PowerPoint-præsentation. Begge dele kan danne udgangspunkt for at arbejde med engineering i naturfagsteamet. 

Brug også naturfagsteamet til at: 

astra girl

Styrk kommunens naturfagsindsats med kompetenceløft i engineering

Engineering i skolen tilbyder et kompetenceudviklingsforløb for kommunens lærere og ledere inden for fortrinsvis naturfag og matematik. Forløbet går i dybden med, hvordan man inddrager engineering og med problembaseret undervisning skaber en mere levende og engagerende undervisning.

Kompetenceudviklingsforløbet kan være en del af det fondsfinansierede program Engineering i skolen, eller det kan egenfinansieres og tilrettelægges sammen med den lokale professionshøjskole.

astra girl

Forløbet er inddelt i tre faser:

  • Fase 1: Kompetenceudvikling af op til 70 lærere og cirka 10 skoleledere
  • Fase 2: Forankring af engineering og selvstændig afprøvning af engineeringaktiviteter i samarbejde med fagteamet og den kommunale naturfagskoordinator
  • Fase 3: Eventuel kompetenceudvikling af yderligere op til 30 lærere.

Inspiration fra lærere

Dorte Danig Jønsen, naturfagslærer på Fuglsanggårdsskolen i Virum, har gennemført flere engineering-forløb på både mellemtrin og i udskolingen. ”Metoden motiverer eleverne og lærer dem, at det er OK at fejle,” fortæller hun.

Indlæg

Modtag Astras nyhedsbrev

Vi inspirerer dig, der inspirerer! Med gode idéer, ny viden og inspiration til hvordan du kan skabe engagerende naturfagsundervisning af høj kvalitet.

Skip to content