Billede af elever der arbejder sammen

Fællesfaglig naturfagsundervisning

Fællesfaglig undervisning og fælles prøve

Fællesfaglige forløb i naturfagene hænger tæt sammen med den fælles prøve i fysik/kemi, biologi og geografi.

Her kan du både opnå overblik over selve prøven og finde tips til den fællesfaglige undervisning i de tre år, der leder frem mod prøven.

astra girl

Ressourcer til det fællesfaglige

Sådan kan dine elever arbejde med problemstillinger og/eller arbejdsspørgsmål. Se mulige veje i struktureringen af fællesfaglige fokusområder.
  • Fællesfaglig naturfagsundervisning
Sådan vejleder du grupper i fællesfaglige forløb. Få ideer til gode spørgsmål og tips til hvordan I holder styr på gruppernes arbejde i fagteamet.
  • Fællesfaglig naturfagsundervisning
  • Læringsmiljøer og -situationer
Dette elevark hjælper eleverne til at lave en naturfagsportfolio. Portfolioen er en formidlingsopgave, hvor eleverne forholder sig til det, de har lært.
Elevark som hjælper eleverne med at lave en naturfagsposter, som præsenterer problemformulering, undersøgelsesspørgsmål, kompetenceområder og teknologi.
Dette elevark hjælper eleverne i deres arbejde med naturfaglige modeller. Fx i relation til problemstillinger fx i fællesfaglige forløb.
  • Modeller
Elevarket støtter eleverne i at arbejde med fire slags spørgsmål: fakta-, forklaring og forståelses-, holdning og vurderingsspørgsmål og handlingsspørgsmål.

Modtag Astras nyhedsbrev

Vi inspirerer dig, der inspirerer! Med gode idéer, ny viden og inspiration til hvordan du kan skabe engagerende naturfagsundervisning af høj kvalitet.

Skip to content