Billede af børn der snakker sammen

Fællesfaglige forløb

Inspiration til fællesfaglige forløb til udskolingen

Fællesfaglig undervisning består af en række fællesfaglige forløb. Fællesfaglige forløb kan tage udgangspunkt i læseplanernes fællesfaglige fokusområder eller have andre omdrejningspunkter. Få idéer og se eksempler på fællesfaglige forløb rettet mod 7.-9. klassetrin.

astra girl
Hvordan kan man skabe grobund for bæredygtigt landbrug i byerne? Det er udgangspunktet for dette forløb, hvor eleverne lærer om begreber som bæredygtighed og gødning i en urban kontekst.

Forløb

Danmark har noget af verdens bedste drikke-vand og næsten alle steder i Danmark kan man drikke grundvandet. Drikkevand, der er rent og smager godt. Men ikke alle steder i verden er de så heldige, og i katastrofeområder er netop rent drikkevand en stor udfordring.

Forløb

Eleverne arbejder med det fællesfaglige fokusområde 'strålingens indvirkning på levende organismers levevilkår'. Med udgangspunkt i udfordringen konstruerer eleverne en plantekuvøse til plantedyrkning på Mars.

Forløb

Modtag Astras nyhedsbrev

Vi inspirerer dig, der inspirerer! Med gode idéer, ny viden og inspiration til hvordan du kan skabe engagerende naturfagsundervisning af høj kvalitet.