To elever med vaders i en sø. Den ene fisker med net og den anden kigger på undervandlivet

Emneuge: Helt vildt!

Emneuge om bidiversitet, naturgrundlag og vild natur

Tag på jagt efter den vilde natur med en emneuge, temauge eller fagdag. Her finder du inspiration til at invitere elever på tværs af klassetrin ud i naturen - både den vilde og den tæmmede. Det er nemlig helt vildt, hvad der foregår lige ude foran hoveddøren. Her kribler, spirer og vibrerer naturen.

Bliv inspireret til at dykke ned i naturgrundlaget, tage ud i naturen og undersøge biodiversitet, miljø og bæredygtighed. Dine elever bliver klogere på, hvordan vi mennesker påvirker miljøet, både lokalt og globalt.

astra girl

Rewild skolegården: Ugeskema til indskolingen

Hent et forslag til et ugeskema, hvor indskolingseleverne arbejder med at ’rewilde’ skolegården. I processen bliver de opmærksomme på forskellighed i naturen og skaber bedre muligheder for dyr og planter. Skemaet er bygget op med et dagligt didaktisk fokus, hvor eleverne fx arbejder med egne problemstillinger og selvstændige undersøgelser. Undervejs bliver de fortrolige med mikroforskermetoden.

Giv naturen en stemme: Ugeskema til mellemtrinnet

Sådan kan du opbygge en temauge, der handler om at naturen er rig på biodiversitet. Eleverne påtager sig rollen som arts-ambassadører for en bi-art, fx med udgangspunkt i forløbet Bi-rig natur

Undervejs arbejder de med observationer, feltundersøgelser og egne problemstillinger. Se et forslag til hvordan sådan en emneuge kan bygges op med aktiviteter og et dagligt didaktisk fokus.

Har det en værdi, at naturen er rig? Ugeskema til udskoling

Sæt fokus på at naturen er rig på biodiversitet, ved at lade dine udskolingseleverne arbejder med at undersøge og vurdere deres
lokalmiljø. Eleverne påtager sig rollen som biotop-ambassadør og arbejder på at skaffe flere m2 i lokalområdet til gavn for biodiversiteten.

Find her et forslag til hvordan du kan strukturere en uge, hvor eleverne kommer i dybden med emnet samtidig med at de arbejder med feltundersøgelser, kommunikationskompetencer og undersøgende arbejde.

Udviklet til Naturvidenskabsfestival 2021

Materialet er udviklet af Astra i forbindelse med Naturvidenskabsfestival 2021, som havde temaet 'Helt vildt!'. 

Naturvidenskabsfestivals logo

Gå til Naturvidenskabsfestival

astra girl

Modtag Astras nyhedsbrev

Vi inspirerer dig, der inspirerer! Med gode idéer, ny viden og inspiration til hvordan du kan skabe engagerende undervisning i naturfagsundervisning af høj kvalitet.

Skip to content