Elever i laboratoriekitler og med handsker inspicerer et reagensglas

Emneuge: Gådefulde verden

Videnskab er drevet af nysgerrighed

I denne emneuge får du inspiration til at dykke ned i en verden er fuld af gåder. Naturvidenskaben er et værktøj til at udforske verdens gåder gennem undersøgelser, eksperimenter, gentagelser og nysgerrighed. 

Elever på tværs af klassetrin går I forskernes fodspor og lærer, at alle kan bedrive videnskab. Sammen dykker I ned i naturvidenskabens arbejdsmetoder, bliver klogere på ny forskning og naturvidenskabelige erkendelser.

astra girl

Til indskolingen

Her et bud på, hvordan en emneuge kan se ud under temaet ‘Gådefulde verden’. Lad eleverne få et indblik i videnskabens gådefulde verden med fokus på videnskab, videnskabsfolk og videnskabelige metoder.

Hver dag er bygget op på samme måde og er styret af et dagligt didaktisk tema. Forløbet 'Gådefulde verden til indskolingen' tager udgangspunkt i Naturvidenskabens ABC erkendelse 7 Alt i universet er opbygget af små partikler.

Til mellemtrinnet

Sådan kan en emneuge se ud under temaet ‘Gådefulde verden’. Hver dag er bygget op på samme måde og styrer efter et dagligt didaktisk fokus. Lad eleverne få et indblik i videnskabens gådefulde verden med fokus på videnskab, videnskabsfolk og videnskabelige metoder. Forløbet herunder tager udgangspunkt i Naturvidenskabens ABC erkendelse 7 Alt i universet er opbygget af små partikler og
inddrager ultra:bit.

Til udskoling

Sådan kan du bygge en emneuge op under temaet ‘Gådefulde verden’. Lad eleverne dykke ned i videnskabens gådefulde verden med afsæt i Naturvidenskabens
ABC erkendelse 7 Alt i universet er opbygget af små partikler, erkendelse 3 Jordens ressourcer er konstante og indgår i et kredsløb, erkendelse 4 Naturen er rig på biodiversitet og erkendelse 9 Energien i universet er bevaret,
men kan ændres fra en form til en anden. Samtidig er teknologiforståelse en del af forløbet i form af ultra:bit.

Udviklet til Naturvidenskabsfestival 2022

Materialet er udviklet af Astra i forbindelse med Naturvidenskabsfestival 2022, som havde temaet 'Gådefulde verden'. 

Naturvidenskabsfestivals logo

Gå til Naturvidenskabsfestival

astra girl

Modtag Astras nyhedsbrev

Vi inspirerer dig, der inspirerer! Med gode idéer, ny viden og inspiration til hvordan du kan skabe engagerende undervisning i naturfagsundervisning af høj kvalitet.

Skip to content