Gå til hovedindhold

Verdenstimen

FNs verdensmål - Verdenstimen.dk

Verdenstimen har en plan: Alle mennesker skal kende de 17 verdensmål, også danske skolebørn og unge. Vær med, når børn og unge over hele kloden lærer om verdensmålene.

Verdenstimen udbreder hvert år kendskab til Verdensmålene på folkeskoler og ungdomsuddannelser i Danmark. Dette gøres i samarbejde med en række danske NGO'er og undervisningsorganisationer. 

I 2030 skal børn og unge vokse op i en verden uden sult og fattigdom, hvor alle er lige, og naturen og klimaet har det godt. Millioner af børn, unge og lærere over hele verden er med til at sikre, at vi når det. Du og din klasse kan også være med.

Du kan på Verdenstimen.dk finde gratis undervisningsmaterialer og aktiviteter målrettet forskellige naturfaglige fag. Undervisningsmaterialet kan variere med alt fra en enkelt lektion, en temadag eller en hel uge om verdens udfordringer og løsninger. Aktiviteterne er inddelt i følgende klassetrin:

Indskoling

  • Dette matriale indeholder aktiviteter til undervisningen i indskolingen. 

Mellemtrin

  • Dette matriale indeholder aktiviteter til undervisningen på mellemtrinnet. 

Udskoling

  • Dette materiale indeholder aktiviteter til undervisningen i udskolingen. 

Ungdomsuddannelse

  • Dette materiale indeholder aktiviteter til ungdomsuddannelserne.  

Undervisningsmaterialet samler viden om verden og Verdensmålene, og giver lærere i folkeskolen og på ungdomsuddannelserne mulighed for at give deres undervisning globalt perspektiv. 
Sitet er udviklet af Verdens Bedste Nyheder og undervisningsmaterialet er leveret af en række partnere.