Gå til hovedindhold

Radioaktivitet

Folkeskolen 8. -10 klasse & gymnasiet

En lastbil kolliderer med en personbil. Du får til opgave som journalist at lave en artikel om ulykken. Men inden du kan skrive artiklen må du først have tilegnet dig en baggrundsviden om grundbegreber indenfor atomfysikken.

I rollen som journalister skal elevene dække sagen. Lasten viser sig at indeholde radioaktivt materiale. Kan elevene finde ud af hvor dette kommer fra og hvem der er skyldig? En netbaseret læringsressource med animasioner og interaktive opgaver.

E-læringsprogrammet

Dette e-læringsprogram giver læreren mulighed for at nogle af eleverne kan beskæftige sig med radioaktivitet på en kontrolleret måde udenfor laboratoriet, mens resten kan arbejde med udstyr og materialer i laboratoriet under lærerens vejledning.
Programmet indeholder fagstof og simuleringer af enkle laboratorieforsøg infenfor radioaktivitet, samt en større åben problemstilling, hvor eleverne med udgangspunkt i laboratorieforsøgene og baggrundsstoffet arbejder "praktisk" med en større, virkelighedsnær og praktisk indrettet "case".

 

Lærervejledningen er i selve programmet når man er indlogget som lærer.

 

Materialet er udviklet i samarbejde med Viten.no, som tilbyder gratis netbaseret læringsressource i naturfag - de fleste for grundskolen og ungdomsuddannelserne.