Gå til hovedindhold

NaturFAGSmælk

Naturfagsmælk for social- og sundheds-assistenter

NaturFAGSmælk er et IBSE inspireret undervisningsforløb målrettet naturfag på C-niveau for social- og sundhedsassistenter. 

Til undervisningsforløbet er udviklet en lærervejledning og en online læringsplatform. Forløbet strækker sig over 9 lektioner.

Undervisningsforløbet tager udgangspunkt i "Fremstilling af den bedste hjemmelavede tykmælk" og omhandler bl.a. mikroorganismer, hygiejne og næringsstoffer. Det er et elæringsbaseret undervisningsforløb som veksler mellem film, opgaver og teori.  

Lærervejledning

NaturFAGSmælk for grundskolen

NaturFAGSmælk er et IBSE-inspireret undervisningsforløb, som tager udgangspunkt i et tværfagligt, virkelighedsnært, naturfagligt emne.

Den overordnede problemstilling er:

Hvordan kan man have en bæredygtig mælkeproduktion med fokus på dyr, klima, natur og ressourcer? Herunder hvordan man producerer tykmælk, og hvilke kemiske og biologiske forhold der indgår i produktionen.

Gennem arbejdet med den overordnede problemstilling inddrages mange forskellige vinkler inden for både fysik/kemi, geografi og biologi.

Centralt for forløbet er "Fremstilling af den bedste hjemmelavede tykmælk". Her arbejder eleverne undersøgende og eksperimenterende ved bl.a. at lave hypoteser, afprøve dem og konkludere. Forløbet kan kombineres med et besøg på et mejeri og/eller et landbrug.

Den tilhørende læringsplatform Naturfagsmælk er et e-læringsbaseret undervisningsforløb, som veksler mellem film, opgaver, teori og em række indbyggede klassebaserede refleksionsseancer.

Forløbet strækker sig over 11 lektioner.

Online værktøjer

Video fra forløb

 

Et mejeri tættere på dig?

Forløbet er udviklet i Projekt Syd med udgangspunkt i en specifik virksomhed - men måske er der også en mejeri-virksomhed tættere på dig, som vil være interesseret i at deltage i et lignende samarbejde? Vi har trukket oplysninger om virksomheder fra samme branche ind på kortet nedenfor.

NB: Bemærk at virksomhederne altså ikke på forhånd har anført, at de er interesserede i samarbejde med skoler - kortet viser blot et udtræk af virksomheder fra samme branche