Gå til hovedindhold

Broen, Vejen og Dig

Broen, Vejen og Dig er et undervisningsforløb til mellemtrinnet i natur/teknologi.

Introduktion

Undervisningsforløbet er udarbejdet som et rollespil, hvor det gælder om at blive enige om en motorvejsstrækning. Materialet indeholder lærervejledning med didaktiske overvejelser, samt elevark der er lige til at printe ud og bringe i spil. Hvis det er muligt, kan et besøg til et vejprojekt i lokalområdet inddrages i forløbet. Det kan være først i forløbet som inspiration til, hvad de næste lektioner vil omhandle. I materialet findes vejledning til, hvordan en sådan aftale kan komme på plads. 

Materialet henvender sig til natur/teknologiundervisningen på 4.-6. klassetrin. Der er desuden udarbejdet materiale til et fællesfaglig forløb i biologi, fysik/ kemi og geografi i udskolingen.

Det er en forudsætning, at eleverne tidligere har arbejdet med kort og kan foretage beslutninger på baggrund af egne undersøgelser.

Hele undervisningsforløbet strækker sig over 6-8 lektioner. Nogle aktiviteter kan udvides eller afkortes, så de passer til klassens muligheder og behov. 

Formål

Formålet med undervisningen er, at integrere infrastruktur-projekter som undervisningselement i folkeskolens naturfag og at sikre infrastrukturprojekter en god, lokalt forankret dialog med naboer og interessenter til projektet.

Udviklet af 

Materialet er udarbejdet i et samarbejde mellem brancheorganisationen Viadania, Vejdirektoratet og Astra*, nationalt center for natur-, teknik- og sundhedsundervisning på baggrund af undervisningsforløb udarbejdet til byggeriet af silkeborgmotorvejen i 2014.