Gå til hovedindhold

Bliv klog på bæredygtighed og mad

Bliv klog på bæredygtighed og mad er et undervisningsmateriale udviklet i samarbejde mellem Astra og Mercantec.

Materialet skal give EUD elever forudsætninger for at forstå og forholde sig til bæredygtig udvikling i hverdag og på arbejdspladser. Den globale konkurrence og de globale miljø- udfordringer skaber et pres på erhvervslivet i retning af reduktion af omkostninger i produktion, råvareforbrug, affaldshåndtering og energi. Disse udfordringer skal løses lokalt og med socialt ansvar. 

Materialet er målrettet erhvervsuddannelser inden for fødevarer.

E-bogen handler om bæredygtighed og mad i hverdagen og i professionelle køkkener. 

Materialets sammensætning

Undervisningsmaterialet består af en e-bog med tekst, opgaver og video. Bagerst i hæftet er en kortfattet lærervejledning.

38 sider e-bog og pdf, gennemillustreret, Opgaverne er inddelt i en række emner:

Opgaverne er inddelt i en række emner: 

A. Miljømæssigt bæredygtige fødevarer

B. Økologi

C. Madspild

D. Energiforbrug i køkkenet

E. Brug din viden om bæredygtighed og mad 
 

Materialet og de tilhørende opgaver er tænkt som værende selvinstruerende. De enkelte emner og opgaver kan bruges uafhængigt af hinanden. Det kan være en fordel at starte med det indledende emne ”Introduktion til bæredygtighed”, som omhandler bæredygtighedsbegrebet.
 

Bøger om bæredygtighed 

Bliv klog på bæredygtigt elforbrug er en e-bog i en serie af bøger udviklet til udskoling og EUD med gennemgående fokus på bæredygtighed. I alt er der fire bøger.