Voyager

Projektet Voyager er afsluttet i august 2021. Voyager var et bredt samarbejde mellem grundskoler, ungdomsuddannelser, kultur- og vidensinstitutioner og erhvervsliv, der søgte at skabe sammenhæng i uddannelsesforløb fra grundskole til erhvervsvalg.

VOYAGER søgte gennem den naturvidenskabelige undervisning tættere på virkeligheden ved at gå helt tæt på det praksisnære, og målet var at få flere elever til at blive nysgerrige på naturvidenskab og SCIENCE. Ved at øge interessen for de naturvidenskabelige fagligheder, var det endvidere projekt VOYAGER’s mål at skabe bedre sammenhæng i uddannelsesforløb fra grundskole til uddannelses- og erhvervsvalg indenfor SCIENCE-området.

VOYAGER var et 3-årigt projekt, der bestod i et samarbejde mellem syddanske grundskoler, ungdomsuddannelser og kulturinstitutioner om at skabe tværfaglige undervisningsforløb, der belyser et emne med vinkler fra både naturvidenskaben og de humanistiske fag.

Projektet forventes at skabe en stigning på 2% på henholdsvis naturvidenskablige studieretninger på både ungdomsuddannelser og videregående uddannelser.

Praktisk information

Projektstart/Periode

september 18, 2017 - august 6, 2021

Projektstatus

Igangværende

Er projektet eksternt evalueret

Nej

Projektholder

Troels Riknagel, TR@vardemuseerne.dk

Flere projekter

Projekter med samme projektfokus

Science og leg bidrager til, at børn i dagtilbud oplever og udvikler en legende tilgang til udforskning af naturvidenskabelige fænomener, begreber og teknologi.
I Holbæk Kommune kommer et mobilt observatorium, drevet af Observatoriet i Brorfelde, til at rejse mellem de 18 skolefritidsordninger med science-oplevelser.
Skip to content