Vores Natur

2020 bliver naturens år på DR – og året, hvor alle danskere skal ud og opleve naturen gennem projektet Vores Natur, der involverer en lang række aktører på natur-, frilufts- og naturformidlingsområdet.

Med udgangspunkt i en TV-serie om Danmarks natur sætter DR i 2020 fokus på Danmarks Natur. Men det er ikke nok at se på naturen – vi skal også ud og opleve den. Derfor har et partnerskab mellem DR, Friluftsrådet, Naturstyrelsen og et netværk af de naturhistoriske museer sat sig for at invitere alle danskerne ud i naturen og udvikle og koordinere aktiviteter, der giver danskerne viden om naturen og lyst til at gå på opdagelse i den og passe på den. I forbindelse med projektet udvikles også undervisnings- og formidlingsmaterialer rettet mod børn og unge.

Projektet omfatter dels fem fyrtårnsprojekter, som er store og fokuserede indsatser med mange aktører, dels en pulje til mindre projekter, et Citizen science-koncept – Vores Natur først, som er et projekt der skal følge ændringerne i den tidsmæssige forekomst af dyr og planter i naturen, udvikling af undervisningsmateriale i form af kvalificering af eksisterende materiale og produktion af nyt materiale med udgangspunkt i tv-serierne, og endelig en vandreudstilling om Danmarks natur, som vil bevæge sig gennem landet i 2020 og årene efter.

Praktisk information

Projektstart/Periode

januar 1, 2020 - december 31, 2020

Projektstatus

Igangværende

Er projektet eksternt evalueret

Nej

Projektholder

Simon Holm, Sih@friluftsraadet.dk

Flere projekter

Projekter med samme projektfokus

GRØN udvikler over en fireårig periode 100 gratis undervisningsforløb til folkeskolens udskoling og gymnasiet med fokus på klima og bæredygtighed.
Skip to content