Vores Natur

2020 bliver naturens år på DR – og året, hvor alle danskere skal ud og opleve naturen gennem projektet Vores Natur, der involverer en lang række aktører på natur-, frilufts- og naturformidlingsområdet.

Med udgangspunkt i en TV-serie om Danmarks natur sætter DR i 2020 fokus på Danmarks Natur. Men det er ikke nok at se på naturen – vi skal også ud og opleve den. Derfor har et partnerskab mellem DR, Friluftsrådet, Naturstyrelsen og et netværk af de naturhistoriske museer sat sig for at invitere alle danskerne ud i naturen og udvikle og koordinere aktiviteter, der giver danskerne viden om naturen og lyst til at gå på opdagelse i den og passe på den. I forbindelse med projektet udvikles også undervisnings- og formidlingsmaterialer rettet mod børn og unge.

Projektet omfatter dels fem fyrtårnsprojekter, som er store og fokuserede indsatser med mange aktører, dels en pulje til mindre projekter, et Citizen science-koncept – Vores Natur først, som er et projekt der skal følge ændringerne i den tidsmæssige forekomst af dyr og planter i naturen, udvikling af undervisningsmateriale i form af kvalificering af eksisterende materiale og produktion af nyt materiale med udgangspunkt i tv-serierne, og endelig en vandreudstilling om Danmarks natur, som vil bevæge sig gennem landet i 2020 og årene efter.

Praktisk information

Projektstart/Periode

januar 1, 2020 - december 31, 2020

Projektstatus

Igangværende

Er projektet eksternt evalueret

Nej

Projektholder

Simon Holm, Sih@friluftsraadet.dk

Projektkategorier

Projektfokus

  • Eksterne læringsmiljøer
  • FN's verdensmål
  • Science-fritidsaktiviteter
  • Udeskole

Projektelement

  • Åben skole
  • Fællesskaber
  • Undervisningsudvikling
Flere projekter

Projekter med samme projektfokus

  • Tidsafgrænset projekt
Projektets overordnede formål er at få flere ud i det fri og at skabe begejstring for de eventyr, der gemmer sig i baghaven, langs fortovet og i skolegården.
  • Tidsafgrænset projekt
Science klubben arbejder med citizen science, hvor børn og unge kan indgå i konkrete forskningsprojekter på 10 science camps i både 2022 og 2023.
  • Tidsafgrænset projekt
Zoologisk Have KBH, Ishøj Kommune og Københavns Professionshøjskole arbejder sammen om fritidsaktiviteter, hvor børn i Ishøj bliver klogere på dyr og naturen.
  • Tidsafgrænset projekt
GRØN udvikler over en fireårig periode 100 gratis undervisningsforløb til folkeskolens udskoling og gymnasiet med fokus på klima og bæredygtighed.

𝗠𝗮𝗻𝗴𝗹𝗲𝗿 𝗱𝘂 𝗶𝗻𝘀𝗽𝗶𝗿𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻 𝘁𝗶𝗹 𝗴𝗼𝗱𝗲 𝗻𝗮𝘁𝘂𝗿𝗳𝗮𝗴𝗹𝗶𝗴𝗲 𝘂𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀ø𝗴𝗲𝗹𝘀𝗲𝗿?

Astra er medarrangør af Big Bang-konferencen, der samler landets bedste formidlere, undervisere og forskere og giver dig to dages faglig forkælelse i naturvidenskabens tegn.

Du får:

Køb din billet til Danmarks største naturfagskonference!

(åbner bigbangkonferencen.dk)

Skip to content