Virtuelt observatorium

Brorfelde Oberservatorium vil udvikle en platform, hvor man kan få oplevelsen af et observatorium online.

Projektet skal etablere et nyt formidlingstilbud med afsæt i astronomiens verden, som gør udforskningen af universets hemmeligheder til en håndgribelig, sjov og lærerig oplevelse. Det kan ske på stedet eller online til brug i den naturfaglige undervisning samt komme astronomi-interesserede på alle niveauer til gode.

Desuden vil der blive etableret et online astronomi-fællesskab, hvor blandt andet målinger og fotografier fra observatoriets teleskoper vil ligge tilgængelige for gæster, amatørastronomer, foreninger og uddannelsesinstitutioner.

Med det virtuelle læringsrum vil Brorfelde Observatorium koble observatoriets måleinstrumenter og aktiviteter sammen med udviklingen af nye, digitale formidlingstilbud og undervisningsmaterialer.

Praktisk information

Projektstart/Periode

februar 1, 2019 - februar 1, 2019

Projektstatus

Igangværende

Er projektet eksternt evalueret

Nej

Projektholder

Jørgen Grubbe, jogru@holb.dk

Flere projekter

Projekter med samme projektfokus

Science og leg bidrager til, at børn i dagtilbud oplever og udvikler en legende tilgang til udforskning af naturvidenskabelige fænomener, begreber og teknologi.
I Holbæk Kommune kommer et mobilt observatorium, drevet af Observatoriet i Brorfelde, til at rejse mellem de 18 skolefritidsordninger med science-oplevelser.
Skip to content