Videnskabsklubben

Videnskabsklubben er et gratis fritidstilbud til børn og unge, hvor frivillige gymnasieelever underviser elever fra 4., 5. og 6. klasse i forskellige naturvidenskabelige programmer.

​Formålet med Videnskabsklubben er at grundlægge et livslangt og personligt forhold til naturvidenskaben hos børn og unge. Videnskabsklubben ønsker at skabe rammer og indhold for inspirerende og motiverende naturfaglige fritidstilbud til børn og unge båret af stærke mentorskaber, frivillighed og ansvar for fællesskabet. Programmerne strækker sig over 7 uger. Undervisningen begynder i uge 43 og slutter i uge 49 og finder sted på gymnasierne. Hvert hold består af 12-14 miniforskere fra 4.-6. klasse, to-tre juniormentorer fra 8.-9. klasse, samt tre-fire seniormentorer fra gymnasiet.

Videnskabsklubbens faglige naturvidenskabelige programmer udvikles blandt andeti samarbejde med forskere fra Det Unge Akademi under Det Kgl. Danske Videnskabernes Selskab, og andre forskere fra universiteter og erhvervssektoren.

Praktisk information

Projektstart/Periode

januar 1, 2014 - januar 1, 2014

Projektstatus

Igangværende

Er projektet eksternt evalueret

Nej

Projektholder

Rikke Schmidt Kjærgaard, rikke@videnskabsklubben.dk

Flere projekter

Projekter med samme projektfokus

GRØN udvikler over en fireårig periode 100 gratis undervisningsforløb til folkeskolens udskoling og gymnasiet med fokus på klima og bæredygtighed.
Skip to content