UDEskole – læring i bevægelse

DGI tilbyder udeskolecertificering af skoler. Udeskole er en bred betegnelse for undervisning med udgangspunkt i fagenes mål, der regelmæssigt og over længere tid gennemføres uden for klasseværelset og skolens mure.

DGI Udeskoler er et koncept udviklet af DGI Storkøbenhavn. Formålet med forløbet er at sikre forankring og ejerskab af udeskolekonceptet, så udeskole bliver en fast og naturlig del af elevernes hverdag.

I certificeringen indgår bl.a. afdækning af lokalområdet, udvikling af læringsforløb til alle fag, samarbejde mellem lærere og pædagoger og forankring af indsatsen via uddannelse af to Udeskole Tovholdere. For at blive DGI Udeskole skal skolen gennemgå et fastlagt udviklingsforløb med 6 moduler hen over et skoleår. Forløbet involverer i sin indledende fase hele skolens personale, hvorefter en arbejdsgruppe udvælges til det videre arbejde med udvikling af skolens udeskoleprofil. Sideløbende med udviklingsforløbet deltager to af skolens ansatte (lærere/pædagoger) på en 30 timers Udeskole Tovholder uddannelse. Derudover afprøves udeskoleaktiviteter med udvalgte skoleklasser på 3 eksemplariske udeskoledage.

Praktisk information

Projektstart/Periode

januar 1, 2015 - januar 1, 2015

Projektstatus

Igangværende

Er projektet eksternt evalueret

Nej

Projektholder

Charlotte Åsell Pedersen, charlotte.aasell.pedersen@dgi.dk

Flere projekter

Projekter med samme projektfokus

I Holbæk Kommune kommer et mobilt observatorium, drevet af Observatoriet i Brorfelde, til at rejse mellem de 18 skolefritidsordninger med science-oplevelser.
Skive Kommune har fokus på en tidlig indsats og vil udvikle makerspaces for børnehave- og skolebørn fra 5-9 år ved oprettelse af MiniMakerLabs og lånekasser.
Skip to content