Uddannelse til kloge hænder

Projektet introducerede moderne digitale teknologier, som kan anvendes til fremstilling indenfor mange erhvervsfaglige genrer. Herunder bl.a. fokus på digital produktion, konstruktion og automation.Intensionen var at skabe fokus på ”kloge hænder”, hvor det at være højtuddannet kan betyde at man har uddannet sig praktisk såvel som teoretisk. Projektet blev målrettet folkeskolernes 8.-10. klasser, med fokus på innovation og fremstilling af modeller samt produkter. Projektet understøttede en vision om, at alle skal have mulighed for at skabe noget. Der var fokus på et ”maker” mindset, hvor kreativitet, håndværk og erhverv spillede sammen gennem nye muligheder for fremstilling og produktion.

I projektet blev der udviklet uddannelsesforløb for lærere og undervisere, der skal arbejde med målgruppen, vejledninger i anvendelse af maskiner til digital produktion og kortlægning af karriereveje fra EUD og EUX til videregående uddannelser. Desuden blev der udviklet vejledningsmateriale og informationsmaterialer og gennemført praktiske maker-workshops for elever og lærere i FabLab.

Praktisk information

Projektstart/Periode

januar 1, 2015 - juni 30, 2017

Projektstatus

Afsluttet

Er projektet eksternt evalueret

Ja

Projektholder

Jan Lund, jlu@eal.dk

Flere projekter

Projekter med samme projektfokus

I Holbæk Kommune kommer et mobilt observatorium, drevet af Observatoriet i Brorfelde, til at rejse mellem de 18 skolefritidsordninger med science-oplevelser.
Skip to content