Syddansk Entreprenørskab & Forskning

Projekt Syddansk Entreprenørskab og Forskning bestod af konkurrenceforløb og events, som skulle være med til at sikre, at flere unge i regionen ser naturvidenskaben og iværksætteri som en attraktiv fremtidig levevej.

Formålet med projekt Syddansk Entreprenørskab og evaluering var at øge fokus på iværksætteri og naturfaglig forskning på de syddanske skoler og ungdomsuddannelser.

Konkurrencerne skulle være med til at skabe de bedste rammer for at udvikle gode ideer i region Syddanmark og gøre noget ekstra for de unge idemagere i udskolingen og på ungdomsuddannelserne. Gennem en regional elevkonkurrence ville man give unge entreprenører gode muligheder i fremtiden ved at sætte talentforløb på højkant, der kunne hjælpe de unge med at lave færdige koncepter.

Fonden Universe Science Park var lead partner og varetog koordineringen og organiseringen imellem samarbejdspartnerne. Heriblandt bidrog bl.a. Unge Forskere, NTS-centeret og Fonden for entreprenørskab med deres konkurrencekoncepter, der blev udbudt under samlebetegnelse ”Talentvækst Syddanmark”. Private virksomheder deltog i projektet som sparringspartnere og dommere i konkurrencerne.

Praktisk information

Projektstart/Periode

januar 1, 2013 - december 31, 2014

Projektstatus

Afsluttet

Er projektet eksternt evalueret

Nej

Projektholder

Pia Bech Mathiesen, pbm@danfossuniverse.com

Flere projekter

Projekter med samme projektfokus

Morsø Kommune vil kompetenceudvikle alle lærere og ledere og uddanne vejledere på alle skoler, så makerspace kan blive implementeret i de enkelte fag.
Skip to content