Søer i fritiden – sø-økologi og Citizen Science

Syddansk Universitet (SDU) inviterer med projekt ”Søer i Fritiden” børn og unge til at blive klogere på vandkvaliteten og plante- og dyrelivet i de danske søer og vandhuller. Det sker i samarbejde med SFO’er, naturskoler, biblioteker, frivillige foreninger og forskere. Børn og unge skal i deres fritid gennem en række aktiviteter være små ferskvandsbiologer og samtidig bidrage med data og ny viden om dyreliv og vandkvalitet i søerne.

Projektet består af fire hovedaktiviteter. Bibliotekerne udlåner 20 sæt ”søkufferter” med udstyr og vejledninger til SFO’er, foreninger og helt almindelige borgere. Der arrangeres ”søcamps” i samarbejde med SFO’er og naturskoler. Man kan booke en formidler fra SDU til formidling i lokalmiljøerne, og endelig kan børn, unge og familier udstyret med en ren frysepose eller en tom vandflaske, en mobiltelefon, en kuglepen og et par gummistøvler hjælpe forskere med at tage vandprøver i citizen science-aktiviteten ”Find en sø”.

Målgruppen er børn i skolealderen, unge og deres familier. Projektet løber frem til 2025, og man forventer, at omkring 3000 børn og unge deltager. Fyns Stiftstidende bidrager til formidling af projektet, som også vil have en søkanal på Youtube, en Twitter- og en Facebook-profil.

Praktisk information

Projektstart/Periode

april 1, 2021 - marts 31, 2025

Projektstatus

Igangværende

Er projektet eksternt evalueret

Ja

Projektholder

Sara Egemose, Biologisk Institut, Syddansk Universitet

Flere projekter

Projekter med samme projektfokus

Science og leg bidrager til, at børn i dagtilbud oplever og udvikler en legende tilgang til udforskning af naturvidenskabelige fænomener, begreber og teknologi.
GRØN udvikler over en fireårig periode 100 gratis undervisningsforløb til folkeskolens udskoling og gymnasiet med fokus på klima og bæredygtighed.
Skip to content