Skoven i Skolen 3.0

Skoven i Skolen 3.0 skal gøre Skoven i Skolen og Udeskole.dk til centrum og omdrejningspunkt for grøn formidling, udvikling og deling af grønne undervisningsmaterialer for skolebørn.

Projektet inviterer grønne foreninger og organisationer, naturvejledere, nationalparker, naturparker og andre aktører til at bruge projektets hjemmeside til formidling af ideer og materialer. Desuden er det tanken, at man som grøn organisation kan blive mere synlig over for skolerne, f.eks. i forhold til formidlingstilbud og samarbejdsmuligheder, der kan understøtte lokale samarbejder mellem skoler og foreninger.

Projektets mål er:

  • At fastholde og øge antallet af børn og unge, som undervises i det fri, med afsæt i natur, naturfag, miljø, biodiversitet, klima og bæredygtighed i skoler og dagtilbud.
  • At gøre det let for skolens lærere og pædagoger at finde og dele ideer, materialer og viden om pædagogisk arbejde og undervisning i det fri, via hjemmesiden Skoven i Skolen 3.0.
  • At styrke alle danske skolers naturfaglige undervisning gennem nye og eksisterende undervisningsmaterialer, konkrete formidlingstilbud og styrkede samarbejdsrelationer mellem skoler og grønne foreninger, organisationer m.fl.
  • At bidrage til gennemførelse af 60 FLER´ NATURBØRN – MER´ NATUR-aktiviteter, som har fokus på biodiversitet i løbet af en projektperiode på 3 år.
  • At revitalisere hjemmesiden www.skoveniskolen.dk

Praktisk information

Projektstart/Periode

juli 1, 2021 - december 31, 2023

Projektstatus

Igangværende

Er projektet eksternt evalueret

Nej

Projektholder

Nynne Sørgaard, nsoer@danmarksnationalparker.dk

Flere projekter

Projekter med samme projektfokus

GRØN udvikler over en fireårig periode 100 gratis undervisningsforløb til folkeskolens udskoling og gymnasiet med fokus på klima og bæredygtighed.
Skip to content