Skolefarm med spiselige insekter som innovativt læringsmiljø i STEM-undervisning

Spiselige insekter gør undervisning omkring klima og miljø konkret og nærværende. At røre ved og spise insekter er fascinerende og udfordrende, og det giver undervisningen en særlig energi, som skærper elevernes interesse og læring.

BuggingDenmark tilbyder workshops samt kortere og længere tværfaglige undervisningsforløb i folkeskolen, gymnasiet og specialskoler indenfor STEM-fag samt dansk og madkundskab. De tilrettelægger al undervisning, så det passer til elevernes klassetrin og niveau. Deres undervisning kommer i forskellige formater – fra korte forløb, der varer en dobbelttime og til længere forløb, som kan vare op til et par måneder. De længere forløb varer typisk fra tre til otte uger. Her sammensættes et tværfagligt forløb, der kombinerer de naturvidenskabelige fag med madkundskab og/eller dansk. På de længere forløb kan der opsættes en midlertidig insektfarm på skolen, som eleverne passer og som danner den sanselige og praktiske ramme om undervisningen.

Praktisk information

Projektstart/Periode

december 2, 2019 - december 7, 2021

Projektstatus

Igangværende

Er projektet eksternt evalueret

Nej

Projektholder

Jakob Rukov, hej@buggingdenmark.dk , 61 65 05 77

Flere projekter

Projekter med samme projektfokus

En ny skoletjeneste skal styrke det nye formidlingscenter for Limfjorden og give unge ”hands-on” oplevelser med Limfjordens økosystem i et åbent-skole-samarbejde med lokale virksomheder og DTU Aqua.