Science i SFO’en

I Holbæk Kommune kommer et mobilt observatorium fyldt med science-oplevelser til at rejse rundt mellem kommunens 18 skolefritidsordninger fra 2022-2025. Projektet udvikles og drives fra det naturvidenskabelige opdagelsescenter i Observatoriet i Brorfelde. Hver SFO vil få besøg fire gang årligt, hvor børnene skal være med i aktiviteter med udgangspunkt i både biologi, astronomi og geologi.

Udstyret med lupper, teleskoper og mikroskoper samt engagerede naturvejledere, vil projektet motivere børnene til at se deres velkendte skolegård på nye måder – få øje på de travle myrer i græsset, forstå stenens fortællinger og få øje på, hvordan det stormer på solen, eller hvordan vi rejser gennem universet. Formålet er at skabe en tidlig begejstring for natur og naturvidenskaben på en inkluderende måde, som rækker længere end besøgets varighed

Praktisk information

Projektstart/Periode

januar 1, 2022 -

Projektstatus

Igangværende

Er projektet eksternt evalueret

Ja

Projektholder

Julie Bouchet, Brorfelde Observatorium

Flere projekter

Projekter med samme projektfokus

Science og leg bidrager til, at børn i dagtilbud oplever og udvikler en legende tilgang til udforskning af naturvidenskabelige fænomener, begreber og teknologi.
GRØN udvikler over en fireårig periode 100 gratis undervisningsforløb til folkeskolens udskoling og gymnasiet med fokus på klima og bæredygtighed.
Skip to content