Robotter i Folkeskolen

Mini-projektet RIF udforsker forholdet mellem begrundelser for robotteknologi i skolen og robotteknologiernes faktiske anvendelser.

Forskningsprojekt Robotter i Folkeskolen blev gennemført i år 2015, informeret og knyttet til projekt Technucation i perioden 2011 til 2015. Formålet med projektet var at undersøge, hvordan skole begrundede deres investeringer i robotteknologi, og samtidig undersøge de vanskelige situationer, der kunne opstå i undervisningen for lærerne.

Man foretog en rundspørge for at finde ud af, om feltet robotter til uddannelsesbrug havde behov for forskningsmæssig belysning. 239 af 272 skoler svarede ja til, at de overvejede at bruge, brugte eller havde brugt robotter i undervisningen. Intentionerne om at indføre robotteknologi i skolen var gode, men den faktiske anvendelse i undervisningen haltede bagefter.

Projektet mundede ud i en rapport, der blandt andet konkluderede at robotteknologien ikke er tilstrækkelig didaktisk forankret.

Praktisk information

Projektstart/Periode

januar 1, 2015 - december 31, 2015

Projektstatus

Afsluttet

Er projektet eksternt evalueret

Nej

Projektholder

Cathrine Hasse, caha@edu.au.dk

Projektkategorier

Projektfokus

  • Engineering
  • It og medier
  • Teknologi

Projektelement

  • Forskning
Flere projekter

Projekter med samme projektfokus

  • Tidsafgrænset projekt
Projektet vil sætte fokus på og styrke grundskoleelevernes teknologiforståelse, digitale dannelse og praksisfaglige kompetencer.
  • Tidsafgrænset projekt
Morsø Kommune vil kompetenceudvikle alle lærere og ledere og uddanne vejledere på alle skoler, så makerspace kan blive implementeret i de enkelte fag.
Skip to content