Projekt Edison

Edison er et projektorienteret undervisningsforløb for elever på 6.-7. klassetrin, hvor elever arbejder struktureret med kreativitet, innovation og entreprenørskab.

Edison er et nationalt undervisningsprogram, som ledes af Fonden for Entreprenørskab – Young Enterprise, og som kører synkront i flere kommuner over hele landet. Under  projektforløbet samarbejder eleverne i små projektgrupper, som alle tager udgangspunkt i den samme problemstilling, udstukket af Fonden for Entreprenørskab/Young Enterprise. Formålet med projekt Edison er, at eleverne udvikler koncepter og produkter, der kan løse problemer eller øge livskvaliteten for en større gruppe mennesker i samfundet.

Edison-forløbet kulminerer i en stor national messe, hvor elev-gruppernes produkter konkurrerer om at vinde årets Edison-pris. Forinden har projektgrupperne udstillet og dystet indbyrdes ved lokale arrangementer i de enkelte kommuner. På messerne vurderes og sammenlignes elevernes produkter af eksterne dommere, som præmierer de bedste projekter.

Efter pilotfasen i skoleåret 2006-2007 blev projektet i 2007-2008 udbredt i UU Sydvestjyllands område, og fra 2008-2009 blev projektet en del af Young Enterprise, som derved påtog sig opgaven at udbrede projektet i hele Danmark.

Praktisk information

Projektstart/Periode

januar 1, 2006 - december 31, 2009

Projektstatus

Afsluttet

Er projektet eksternt evalueret

Nej

Projektholder

Henrik Thiese, henthi@ff-ye.dk

Flere projekter

Projekter med samme projektfokus

Morsø Kommune vil kompetenceudvikle alle lærere og ledere og uddanne vejledere på alle skoler, så makerspace kan blive implementeret i de enkelte fag.
Skip to content