Programming, computational thinking and mathematical digital competencies: resources based on cross country comparisons

Forbedre forståelsen af, hvordan matematiklærere kan udvikle synergier imellem programmering, ”computational thinking” og matematiske digitale kompetencer i folkeskolen.

Evnen til at kunne programmere og være en digital skaber er en vigtig egenskab for børn og unge. Danmark og mange andre lande er  i gang med at implementere PCT (Programming and Computational Thinking) i folkeskolen for at forberede eleverne på en virkelighed, hvor beregnings- og datadrevne metoder er i højsædet. Det nye projekt sigter efter at skabe en bedre forståelse for relationen mellem matematikundervisning og PCT og på den baggrund udvikle ressourcer, løsningsmodeller og organisatoriske strategier omkring hvordan vi på bedste vis kan implementere PCT i danske folkeskoler.

Praktisk information

Projektstart/Periode

januar 1, 2020 - januar 1, 2023

Projektstatus

Igangværende

Er projektet eksternt evalueret

Nej

Projektholder

Morten Misfeldt, misfeldt@ind.ku.dk

Flere projekter

Projekter med samme projektfokus

Science og leg bidrager til, at børn i dagtilbud oplever og udvikler en legende tilgang til udforskning af naturvidenskabelige fænomener, begreber og teknologi.
I Holbæk Kommune kommer et mobilt observatorium, drevet af Observatoriet i Brorfelde, til at rejse mellem de 18 skolefritidsordninger med science-oplevelser.
Skip to content