PROGRAMMERING NATURLIGVIS!

PROGRAMMERING NATURLIGVIS! skulle sørge for, at programmering kunne bruges i den naturfaglige undervisning. Projektet var et opkvalificeringsforløb, designet i tæt samarbejde med skolerne og UCN i Nordjylland, således at der blev uddannet 14 superbrugere, fordelt på ni af Aalborg Kommunes skoler. Disse superbrugere kom til at udgøre et programmeringskorps, som skulle støtte alle kommunens folkeskoler i brugen af programmering i de naturfaglige fag, hvor undervisningen skulle foregå eksperimenterende og problemløsende.

Programmeringen kan understøtte de naturfaglige fag i forhold til at komme med nye metoder til at fremlægge og tydeliggøre processer og forbindelser i de naturfaglige fag. Programmering kan ligeledes ses som en metode til at øge elevernes læring gennem praktisk erfaring og visualisering af konkrete koblinger i naturfag med et håndgribeligt værktøj med udgangspunkt i elevernes uformelle it- og mediekompetencer.

Kompetenceudviklingen blev afsluttet i 2017, men “Programmering Naturligvis” lever videre i form af et korps ildsjæle fra Aalborg Kommune, der igennem undervisning om programmering vil styrke personale og elever i pågældende kompetence.

Praktisk information

Projektstart/Periode

august 1, 2016 - oktober 30, 2017

Projektstatus

Afsluttet

Er projektet eksternt evalueret

Nej

Projektholder

Flere projekter

Projekter med samme projektfokus

Morsø Kommune vil kompetenceudvikle alle lærere og ledere og uddanne vejledere på alle skoler, så makerspace kan blive implementeret i de enkelte fag.
Skip to content