Problempirater

Formålet med ‘Problempirater’ er at styrke science-kompetencer og positive science-værdier, samt skabe øget fokus på science i fritiden hos 6-16-årige børn og unge fra hele landet. ‘Problempirater’ skal give en motiverende og uformel indgang til science metoder, der smitter af på børn og unges lyst til at undersøge og eksperimentere – både i fritiden og i skolen.Aktiviteterne i ‘Problempirater’ hviler på en metode, kaldet science-spejdermetoden, der kombinerer vigtige metoder og værdier fra spejdermetoden og science-metoder.

Science spejdermetoden er udviklet særligt til ‘Problempirater’ af en kreds af spejdere med både pædagogiske kompetencer og praktisk og teoretisk viden om science-eksperimenter. Metoden er udviklet for at udnytte det potentiale, der er i koblingen mellem spejder-aktiviteter og science, og er teoretisk funderet i problembaseret læring og learning-by-doing.

Hovedaktiviteterne i ‘Problempirater’ fra 2020 til 2022 er 63 problempirat-camps med science-aktiviteter for børn, unge og familier; uddannelse af frivillige spejderledere til at bruge science-spejdermetoden i spejderarbejdet; samt udvikling af konkret aktivitetsmateriale og eksperimentguides til børn, unge, foreninger og institutioner over hele landet.

Praktisk information

Projektstart/Periode

oktober 1, 2019 - januar 1, 2022

Projektstatus

Igangværende

Er projektet eksternt evalueret

Nej

Projektholder

Direktør Thea Hass, thea.hass@spejderne.dk

Projektkategorier

Projektfokus

  • Innovation og entreprenørskab
  • Problemorienteret undervisning
  • Science-fritidsaktiviteter

Projektelement

  • Fællesskaber
  • Undervisningsudvikling
Flere projekter

Projekter med samme projektfokus

  • Tidsafgrænset projekt
Projektets overordnede formål er at få flere ud i det fri og at skabe begejstring for de eventyr, der gemmer sig i baghaven, langs fortovet og i skolegården.
  • Tidsafgrænset projekt
Science klubben arbejder med citizen science, hvor børn og unge kan indgå i konkrete forskningsprojekter på 10 science camps i både 2022 og 2023.
  • Tidsafgrænset projekt
Zoologisk Have KBH, Ishøj Kommune og Københavns Professionshøjskole arbejder sammen om fritidsaktiviteter, hvor børn i Ishøj bliver klogere på dyr og naturen.
Skip to content