Ny Naturfag

Projektet er en videreudvikling af projektet Fremtidens Undervisningsfacilitet (FUF), som har udviklet et indretningskoncept for naturfagslokaler.

Formålet med projektet Ny Naturfag var et ønske om at øge grundskoleelevernes interesse for naturfagene ved at bidrage til en forbedring af grundskolernes naturfagslokaler og dermed naturfagslærernes vilkår for at skabe god, spændende og involverende undervisning.

Konceptet til indretning af naturfagslokaler bestod af en række principper for indretning af naturfagslokaler i grundskolen. Konceptet var udviklet af en gruppe lærere, forskere og naturfagsformidlere, og blev afprøvet ved at ombygge en gammel lade til et naturfagshus.I foråret 2012 fik en række skoleklasser undervisning i huset med deres egen lærer, mens forskere så på, hvordan indretningen havde betydning for elevernes engagement og interesse i undervisningen.

Praktisk information

Projektstart/Periode

oktober 1, 2013 - december 31, 2017

Projektstatus

Afsluttet

Er projektet eksternt evalueret

Nej

Projektholder

Stine Honoré, sth@universefonden.dk

Projektkategorier

Projektfokus

Projektelement

Flere projekter

Projekter med samme projektfokus

Science og leg bidrager til, at børn i dagtilbud oplever og udvikler en legende tilgang til udforskning af naturvidenskabelige fænomener, begreber og teknologi.
I Holbæk Kommune kommer et mobilt observatorium, drevet af Observatoriet i Brorfelde, til at rejse mellem de 18 skolefritidsordninger med science-oplevelser.
Skive Kommune har fokus på en tidlig indsats og vil udvikle makerspaces for børnehave- og skolebørn fra 5-9 år ved oprettelse af MiniMakerLabs og lånekasser.
Skip to content