Nordjyske Gymnasiers Talentakademi

Målet med projektet er at sikre talentfulde elevers trivsel, udfordre dem på et passende niveau, med en passende progression og samtidig løfte klassernes niveau generelt.

Talentakademiet er bygget op om, at talentfulde elever deltager i tre akademidage pr semester, hvor både skolebaserede aktiviteter og aktiviteter regionalt i samarbejde med de videregående uddannelser er på programmet. Strukturering af projektet skal sikre, at indsatserne kan fungere som brobygning til de videregående uddannelser i Nordjylland. Herved er det målet, at deltagende elever kvalificerer deres videregående uddannelsesvalg.

Projektet tager udgangspunkt i, at talent kan betragtes som et udtryk for en særlig grad af kompetencetilegnelse og drejer sig altså om evnen til i særlig grad at kunne levere eller handle på baggrund af den opnåede viden.

Gennemgående i alle tre aktiviteter er den faglige fordybelse, men derudover er et væsentligt element i modellen, at talentfulde elever, som har nye oplevelser og viden fra deltagelse i talentakademiet, bringer dette med tilbage til deres eget gymnasium. De skal fungere som ambassadører for fagligheden og den faglige begejstring. Derfor er der krav om, at alle deltagende talentfulde elever skal afholde mindst ét fagligt arrangement inspireret af Talentakademiets aktiviteter på sit eget gymnasium.

Praktisk information

Projektstart/Periode

december 1, 2014 - december 1, 2014

Projektstatus

Igangværende

Er projektet eksternt evalueret

Nej

Projektholder

Flere projekter

Projekter med samme projektfokus

Skip to content