Nordisk Matematikkonkurrence

Nordisk Matematikkonkurrence er åben for alle 8. klasser i Danmark og tilsvarende klassetrin i de øvrige nordiske lande. Konkurrencen forløber over hele skoleåret startende med to kvalificeringsrunder. Konkurrencens formål er at bidrage til at fastholde elevernes interesse for matematik samt give dem en oplevelse af, at faget på en og samme tid kan være både fagligt i traditionel forstand og kreativt og engagerende.

Temaet bliver hvert år fastsat af det fællesnordiske udvalg, der ligeledes udvælger de opgaver, eleverne skal løse både ved kvalificeringsrunderne, ved de nationale finaler samt ved den nordiske finale. Hele konkurrencen skal være et klasseprojekt pånær deltagelsen i den nationale og nordiske finale. Her bliver to drenge og to piger udvalgt til at repræsentere klassen.

Praktisk information

Projektstart/Periode

august 5, 2008 - august 5, 2008

Projektstatus

Igangværende

Er projektet eksternt evalueret

Nej

Projektholder

Lone Krag, mat.forlag@dkmat.dk

Projektkategorier

Projektfokus

Projektelement

Flere projekter

Projekter med samme projektfokus

Science og leg bidrager til, at børn i dagtilbud oplever og udvikler en legende tilgang til udforskning af naturvidenskabelige fænomener, begreber og teknologi.
Morsø Kommune vil kompetenceudvikle alle lærere og ledere og uddanne vejledere på alle skoler, så makerspace kan blive implementeret i de enkelte fag.
Skip to content