Naturlig science i dagtilbud

Projektet “Naturlig science i dagtilbud” er et udviklingsprojekt, der som sit overordnede formål har at give børn i alderen 3-6 år i Guldborgsund Kommune erfaringer med scienceaktiviteter og sciencetænkning.

“Naturlig science i dagtilbud” vil således øge og understøtte børnenes naturlige nysgerrighed samt lyst og mod til at eksperimentere og gå på opdagelse i den naturvidenskabelige og teknologiske verden allerede i en tidlig alder. Dette skal ske gennem en styrkelse af sciencepædagogikken i kommunens dagtilbud. Projektet skal sikre, at de deltagende dagtilbud udvikler sig fra at være natur- og udelivsinstitutioner til at blive institutioner med en tydelig sciencepædagogisk profil.

Projektets tre delmål inkluderer:

– at udvikle og gennemføre en praksisnær opkvalificering af det pædagogiske personale i de tre deltagende dagtilbud, der fokuserer på teoretiske perspektiver på sciencepædagogik og træning i filosofisk samtaleteknik.

– at udvikle, etablere og organisere læringsfællesskaber og faglige fyrtårne, der sikrer, at alle dagtilbud i Guldborgsund Kommune får indblik i og erfaring med sciencepædagogik.

– at udvikle inspirationsmateriale til brug for både børn og pædagoger til inspiration og udbredelse nationalt.

Guldborgsund Kommune ønsker med projektet at opnå spredning af projektets indsigter ud over kommunens grænser. Derfor vil projektets resultater efter projektets udløb blive indarbejdet i Absalons aktiviteter på både grunduddannelse og efter- og videreuddannelse, som udbydes til alle Region Sjællands kommuner.

Praktisk information

Projektstart/Periode

januar 1, 2020 - marts 31, 2024

Projektstatus

Igangværende

Er projektet eksternt evalueret

Nej

Projektholder

Liv Kondrup Hardahl, likr@pha.dk Tlf. 72482048

Projektkategorier

Projektfokus

  • Eksterne læringsmiljøer
  • Science-capital
  • Udeskole

Projektelement

  • Kompetenceudvikling
  • Undervisningsudvikling
Flere projekter

Projekter med samme projektfokus

  • Tidsafgrænset projekt
Projektets overordnede formål er at få flere ud i det fri og at skabe begejstring for de eventyr, der gemmer sig i baghaven, langs fortovet og i skolegården.
  • Tidsafgrænset projekt
Science klubben arbejder med citizen science, hvor børn og unge kan indgå i konkrete forskningsprojekter på 10 science camps i både 2022 og 2023.
  • Tidsafgrænset projekt
Zoologisk Have KBH, Ishøj Kommune og Københavns Professionshøjskole arbejder sammen om fritidsaktiviteter, hvor børn i Ishøj bliver klogere på dyr og naturen.
  • Tidsafgrænset projekt
GRØN udvikler over en fireårig periode 100 gratis undervisningsforløb til folkeskolens udskoling og gymnasiet med fokus på klima og bæredygtighed.
Der er en fejl i dine indtastede oplysninger. Prøv igen.
Tak for din tilmelding!

Tilmeld dig Big Bang-konferencens interesseliste, hvis du:

  • Vil have besked, når billetsalget åbner
  • Er interesseret i et smugkig af årets keynote speakers
  • Har lyst til at være den første til at se årets program
Skip to content