Naturcenteret i børnehaven

Naturcenteret i børnehaven har til formål at bringe naturen ud til daginstitutioner på Nørrebro og Bispebjerg.

Formålet med projektet er at skabe lærerige naturoplevelser til daginstitutionsbørn fra Nørrebro/Bispebjerg. Med en undersøgende og nysgerrig tilgang er det projektets mål at undersøge og skabe interesse for den nære natur.

Naturcenteret pakker undervisningsudstyret på ladcykler og flytter ud i institutionerne, hvor naturvejledere formidler natur, udeliv og science. Samtidig får pædagogerne konkrete værktøjer og dermed et praksisnært kompetenceløft, der danner grobund for, at de selv kan arbejde videre med natur, udeliv og science.

Projektet er blevet forlænget til 2023. Med udvidelsen af projektperioden er målet at sikre en større forankring af indsatsen. Det skal ske gennem flere besøg samt bistå med løbende sparring og rådgivning over en periode på samlet 2,5 år. Udvidelsen af projektet vil desuden bestå i et øget fokus på brugerinddragelse i forhold til det pædagogiske kompetenceløft, hvor pædagogerne gøres til drivende kræfter bag institutionens sciencepædagogik og -aktiviteter.

Praktisk information

Projektstart/Periode

august 1, 2019 - august 31, 2023

Projektstatus

Igangværende

Er projektet eksternt evalueret

Nej

Projektholder

Thomas Ziegler Larsen, tl@skoletjenesten.dk

Flere projekter

Projekter med samme projektfokus

Science og leg bidrager til, at børn i dagtilbud oplever og udvikler en legende tilgang til udforskning af naturvidenskabelige fænomener, begreber og teknologi.
I Holbæk Kommune kommer et mobilt observatorium, drevet af Observatoriet i Brorfelde, til at rejse mellem de 18 skolefritidsordninger med science-oplevelser.
Skip to content