Naturagenter

Danmarks Naturfredningsforening vil sammen med Praktisk Økologi hjælpe 6-12 årige ”Naturagenter” fra fritidsordninger og  spejdergrupper ud på vigtige missioner i deres nærnatur. Med seks forskellige missioner på seks uger, skal børnene hjælpe og lære mere om, hvordan de kan ”forvilde” nogle af de udearealer, børnene møder i deres lokalsamfund og hverdag.

Børnene skal blandt andet bygge insekthoteller, etablere vandhuller og så vilde blomster. De skal også indrapportere data om biodiversitet og sikre vildere udearealer med mere mad, vand, og ”boliger” til insekter og andre dyr mm. Projektet vil øge og fange børnenes interesse for den vilde natur og give dem ny naturvidenskabelig viden, til gavn for både børn og biodiversitet. I projektet stifter de bekendtskab med de naturvidenskabelige metoder og får også erfaring med konstruktion, innovation og udeforsøg.

Der udvikles information og vejledninger til de voksne i projektet, og alt materiale bliver tilgængeligt via web og skoletjeneste, ligesom man kan møde projektet via hjemmeside, Facebook-side, nyhedsbreve og medlemsblade.

Praktisk information

Projektstart/Periode

januar 1, 2022 -

Projektstatus

Igangværende

Er projektet eksternt evalueret

Ja

Projektholder

Mikkel Havelund, Danmarks Naturfredningsforening

Projektkategorier

Projektfokus

Projektelement

Flere projekter

Projekter med samme projektfokus

Skip to content