Masseeksperimentet

Hvert år dykker skole- og gymnasieelever ned i et nyt eksperiment, som skal give dem viden om naturfag. Masseeksperimentet udarbejdes som en del af Naturvidenskabsfestival, som afholdes hvert år i uge 39. Masseeksperimentet er målrettet forskellige faglige trin i grundskolen og gymnasierne. Skoler på tværs af hele landet deltager i masseeksperimentet og næsten alle kommuner er repræsenteret.

Hver år udvikles et nyt eksperiment. Formålet med det årligt tilbagevendende Masseeksperiment er at give en ny generation af unge mennesker de science-kompetencer, vi som samfund har brug for, så vi kan løse verdens udfordringer.

Den naturvidenskabelige arbejdsmetode er i centrum, når eleverne arbejder med indsamling af materialer, observerer og registrerer, analyserer eller benytter andre undersøgelsesmetoder i forbindelse med selve eksperimentet.

Praktisk information

Projektstart/Periode

januar 31, 2007 - december 31, 2024

Projektstatus

Igangværende

Er projektet eksternt evalueret

Nej

Projektholder

Lene Christensen, lch@astra.dk

Flere projekter

Projekter med samme projektfokus

Science og leg bidrager til, at børn i dagtilbud oplever og udvikler en legende tilgang til udforskning af naturvidenskabelige fænomener, begreber og teknologi.
Morsø Kommune vil kompetenceudvikle alle lærere og ledere og uddanne vejledere på alle skoler, så makerspace kan blive implementeret i de enkelte fag.
Skip to content